.

Проблемите при двойките, които отскоро са заедно

Проблемите при двойките, които отскоро са заедно
Снимка: iStock

Да имаш нова връзка е готино изживяване, което се случва що-годе често при тийнейджърите, защото при повечето момчета и момичета връзките не са особено дълготрайни. Новата връзка си има своя чар, но има и неща, с които двамата партньори трябва да се справят, докато се опознават. Кои са те?

 

Бивши гаджета – обикновено това е тема-табу за новите двойки, но рано или късно може да стане въпрос за твоето или неговото бивше гадже. Хубаво е да поговорите относно тази тема и да си изясните дали ви е ОК да се споменават бившите и дали може да поддържате приятелски взаимоотношения с тях.

 

 

Свободно време – щом сте заедно най-вероятно имате доста общи интереси, това обаче не означава, че е невъзможно да имате различни очаквания за свободното време. Възможно е ти да предпочиташ да си по цял ден навън и да се виждаш с най-различни хора, докато гаджето ти да обича да релаксира вкъщи, да спортува и да е сред природата сам или в компанията на още 1-2 души. Трябва да обсъдите тази тема и да знаете как ще бъде за в бъдеще – дали ще излизате навсякъде заедно, дали всеки ще прекарва част от свободното си време както прецени и т.н.

 

Секс – възможно е един от двама ви да има проблеми със секса – все още да не го практикува, да има някаква болест, предавана по полов път или нещо друго. Този въпрос обикновено излиза в началото на връзката, затова е добре да го обсъдите, без да се притеснявате, защото този разговор може да ви сближи, а не раздели.

 

Анализиране – в началото на всяка връзка и двамата партньори отделят време да обмислят това, което се случва. Не трябва обаче да прекаляваш с анализите, защото все пак не познаваш добре партньора си е напълно възможно да не разбираш правилно неговите действия. По-добре, ако нещо те съмнява или не го разбираш, да поговорите, отколкото да си правиш грешни изводи.

 

Тежко минало – за съжаление, някои хора имат тежко минало, за което им е трудно да говорят. Или пък предпочитат да споделят на повече хора, за да им олекне. Ако си от вторите, внимавай да не засипеш гаджето си с прекалено много информация още в началото на вашите взаимоотношения.

 

Важни събития – ако сте отскоро заедно, няма как да очакваш да си с гаджето си на всички по-важни събития, свързани или не с неговото семейство. Но, ако сте вече заедно от половин-една година, е редно да обсъдите как ще процедирате, когато един от двама ви ще ходи на важно събитие.

 

Думите и действията – в началото на една връзка те съветваме да обръщаш повече внимание на неговите действия, отколкото на думите му. Гаджето ти може да ти обяснява, че е луд по теб и иска да отидете някъде заедно за уикенда, но ако 1-2 дни, преди да пътувате, отмени ходенето ви, това ясно показва, че не държи достатъчно за теб и е възможно да си е намерил нещо по-интересно за правене през почивните дни.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...