.

Какво трябва да знаем за секса във вода?

Преди да се забавлявате в басейн, джакузи или друго - информирайте се

Какво трябва да знаем за секса във вода?
Снимка: outnow.ch

Много двойки искат да разнообразят сексуалните си преживявания и най-често това е свързано със смяна на локациите.

 

Леглото се заменя с публични места, а с настъпването на топлите дни, все по-привлекателно се струва сексът във вода.

 

Какви са рисковете за това обаче? Проблемът е, че до голяма степен рисковете и последиците се откриват едва след като сме се забавлявали в басейн, джакузи, река или каквото и да е място с вода.

 

За да не стане проба-грешка - ето какви са рисковете от секса във вода.

 

Бактериите

 


Реки, езера, морета – всички те са пълни с бактерии, които при секс във водата попадат във влагалището. Рискът е свързан най-вече с инфекции на пикочните пътища и гъбични инфекции. Същото се отнася и за басейна, джакузито и ваната, особено ако водата не е правилно хлорирана. Когато нивото на pH на водата е извън баланс, дезинфектантите не работят както трябва, се посочва в данни на проучване, което е дело на Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Освен това бактериите и химическите вещества могат да причинят микроразкъсвания в лигавицата на влагалището, което повишава риска от развитие на гъбична инфекция.

 

Триене

 


Парадоксално, водата „изсушава“ влагалището, като отмива естествената лубрикация, която то отделя по време на секс. Така актът във вода причинява много по-голямо триене, което също може да доведе до микроразкъсвания, а впоследствие и до инфекции. Без значение е каква е водата, в която се намираме.

 

Изпадане на презерватива 

 

Водата може да затрудни практикуването на безопасен секс, тъй като презервативите не са толкова надеждни там. Те могат да изпаднат или да се разкъсат много лесно, а химическите или други вещества във водата могат да намалят тяхната ефективност.  Това, разбира се, не означава, че не бива да използваме презерватив в подобни случаи. Те си остават най-добрият начин за предпазване от полово преносими заболявания и нежелана бременност.

Още можете да прочетете в puls.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...