.

10 любовни урока, които ще научите от опит

Какво ви поднася животът?

10 любовни урока, които ще научите от опит
Снимка: outnow.ch

По отношение на любовта, уроците са универсални. Те са тези закони и неписани правила, които важат за всеки един човек, без значение колко различен е той като индивидуалност.

 

Връзките и отношенията между хората често са подобни и понякога е по-добре да се поучим от чуждия опит. Както се казва, глупавият човек се учи от своите грешки, а умният – от чуждите.

 

 

 

Представяме ви 10 правила на любовта, научени от първо лице по трудния начин за един дълъг период от 10 години.

 

1. „В повечето случаи хората просто искат да бъдат изслушани, а не да получат съвет“


Дълго време смятах, че ако някой човек дойде и ми каже за проблем, който има, това означава само едно – иска съвет. Точно този начин на мислене причини всякакви видове проблеми във връзките ми. Истината е, че по-често, отколкото си мислим, хората просто искат да бъдат чути и разбрани. Нищо повече.

 

2. „Този един специален човек не съществува“


Противно на стотиците любовни песни, няма един-единствен специален човек някъде там, който ще дойде и ще ви спаси. Че и на всичкото отгоре ще бъде с вас до края на живота ви. Може би, ако сте късметлийки, ще се омъжите само веднъж. Но да очаквате някой да дойде и да ви „спаси“, да ви даде цялата любов, която желаете, е нагласа, която ще ви донесе само нещастие.

 

3. „Никой няма да ви даде цялата любов и щастие, които искате. Само вие можете да направите това за себе си“


Само и единствено вие имате силата да постигнете любовта и щастието, за които мечтаете. Намерете нещата, които ви правят щастливи и ги правете постоянно. Ако обичате да пътувате, то организирайте се така, че уикендите да не стоите в града.

 

4. „Ако не се справите с конфликтите и ги избягвате, това ще ви донесе повече проблеми, отколкото ако ги проведете“


Преди имах убеждението, че колкото по-малко конфликти има една връзка, толкова по-здрава ще е тя. Тази идея е абсолютно грешна. Ако нямате никакви проблеми, това по-скоро означава, че някъде там има потиснат казус, за който никой не иска да говори.

 

5. „Да казвате „не“ на останалите и да споделяте нуждите си е важно за вас самите“


За да може някой да отговори на нуждите ви, трябва да ги споделяте. Същевременно, не поставяйте други хора преди вас самите. Ако не, рискувате животът ви да бъде управляван изцяло от други хора, а не от вас самите.

 

6. „Човек не трябва да се съгласи с вас, за да бъде ваша подкрепа“


Един човек може да ви изслуша, разбере и даде помощта, от която имате нужда, и все пак да не бъде на 100% съгласен с вашето мнение. И в това няма нищо лошо.

 

7. „Не можете да накарате насила някой да ви се посвети. Опитвайки се, по-скоро ще ги отдалечите още повече“


Не можете да накарате някой да ви обича, да бъде до вас или дори да ви купува цветя за празниците. Всеки има своя собствена воля и отговаря за своя избор.

 

8. „Човек надали ще уважава границите ви, ако сте ги посочили веднъж“


Вероятно ще се налага да казвате поне няколко пъти какви са границите ви, какво бихте или не бихте направили, какво искате и така нататък. Особено ако човекът до вас не е качествен и сам съставя граници за вас.

 

9. „Приятел, който ви използва, лъже ви, съревновава се с вас и е критичен, не е човек, който трябва да имате до себе си“


Всички заслужаваме да имаме приятели, които са до нас и не ни чувстват като даденост. Ако някой от хората около вас не притежава тези качества – по-добре да не е в живота ви. Това важи с пълна сила за личния ви живот.

 

10. „Предизвикателствата във връзката невинаги са знак, че е време да напуснете отношенията, но са знак за това, че трябва да ги задълбочите“


Често, ако се чувстваме отдалечени от партньора си, това не означава, че е време за раздяла. Вместо това може да бъде знак, че трябва по някакъв начин да задълбочим отношенията си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...