.

5 неща, които да НЕ използвате вместо лубрикант

С какво не бива да експериментираме?

5 неща, които да НЕ използвате вместо лубрикант
Снимка: Instagram

Лубрикантът е чудесен начин да направите секса още по-вълнуващ. Понякога се сещаме за него само тогава, когато искаме да го използваме, но е малко късно.

 

В тези моменти сме особено креативни в измислянето на алтернативи, които според експертите... не са добра идея.

 

Представяме ви най-честите варианти, които ни идват наум, но е добре да пропуснем.

 

1. Кокосово масло

 

Проблемът с кокосовото масло е при контакт с презервативите, защото увеличава риска от скъсване. Това може да доведе до венерически болести и нежелана бременност. Същият е казуса и с по-голямата част от естествените масла.

 

2. Слюнка

 

Един от най-често разпространените митове е, че слюнката върши същата работа като лубриканта. Фактите са, че не е достатъчно ефективно, нито хлъзгаво. Не забравяйте, че слюнката може да доведе до инфекции и нежелани бактерии там, където не ги искате.

 

3. Вазелин

 

Може и да изглежда като лубрикант, но вазелинът е способен да доведе до инфекция. Учени разкриват, че с използването на вазелин вместо лубрикант се вдига двойно рискът от бактериална вагиноза.

 

4. Бебешко олио

 

Не само, че намалява ефективността на презерватива, но попадането на бебешко олио във вагината може да доведе до инфекция.

 

5. Лосион

 

Има много потенциални съставки, които водят до раздразнения в лосионите. Такива са парфюмите и ароматите, които водят до подуване и дори сърбеж.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
lili-ton
преди 6 години
2
1
!
Отговори
Проблем ли е ако вазелинът не се използва за вагинална употреба?
Страница 1 от 1