.

3 пречки пред добрия секс

Кои са те?

3 пречки пред добрия секс
Снимка: Instagram

Здравословният сексуален живот е застрашен от редица фактори, решенията за които биха могли да се открият в кабинета на сексуален терапевт.

 

Предлагаме някои съвети, които ще помогнат за подобряване на секса, ако се сблъскаме с тези ситуации...

 

1. Разминаване в либидото

 

При всеки човек либидото е различно, а това лесно може да доведе до нарушаване на синхрона между партньорите. Например мъжът може да мастурбира всеки ден, а жената – веднъж седмично. Редовната сексуална активност „захранва“ и желанието за секс, докато по-нередовната има противоположния ефект. В този случай, за да се изравняват нивата на либидото, е препоръчително да се промени активността на един от партньорите.

 

2. Болка по време на секс

 

Много жени търпят това неразположение поради чувство на задължение или смятайки, че трябва да намерят пътя в тази ситуация. Докато липсата на лубрикация най-често е причина за проблема, източникът на болката може да има по-сериозен характер. Вагинизмът например представлява неволно стягане на влагалището при опит за секс. Около 10% от жените биват засегнати от състоянието. То може да се влоши при наличие на страх, стрес или тревожност. Ако допълнителната лубрикация не помага за проникване, е препоръчително да се потърси лекарско мнение.

 

3. Смях по време на секс

 

Тази реакция може да бъде провокирана от чувство на страх, срам или притеснение. Има риск смехът да се отрази неблагоприятно върху партньора, който не разбира защо се случва това. В подобен случай най-добре би било да се изправим пред онова, което провокира нервността. Обсъждането на подобни проблеми с партньора е здравословно, тъй като това помага за неутрализирането им.

 

Още четете в puls.bg


Реклама Инвестор.БГ


Още за...
секс
Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...