.

Внимавайте със социалните мрежи – работодателите ви следят

Внимавайте със социалните мрежи – работодателите ви следят
Снимка: sxc.hu

Все повече и повече работодатели следят своите подчинени в социалните мрежи, сочат резултатите от скорошно проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Водещи експерти смятат, че през следващите няколко години около 60% от работодателите ще започнат да проявяват интерес към дейностите на своите работници в сайтовете от типа на Facebook и Twitter.

 

 

Основното, за което те ще следят, ще е да не се уронват по никакъв начин името и престижа на компанията. Освен това работодателите ще следят за това, дали техните подчинени умеят да пазят фирмените и производствени тайни.

 

От няколко години насам специалистите по човешки ресурси често се консултират с профилите на хората, кандидатстващи за работа, в социалните мрежи. Именно така те успяват да придобият по-добра представа за кандидатите.

 

В последно време обаче се наблюдава и една не особено етична практика. В САЩ не е рядкост при кандидатстване за работа да се изисква и предоставянето на личната парола за Facebook профила. Макар че подобно действие противоречи на добрите принципи, все повече и повече са работодателите, които го прилагат.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
straus
преди 11 години
0
0
!
Отговори
аз работя оператор видео наблюдение, глобявам хора всеки ден за цъкане във фейсбук...
scrooper
преди 11 години
2
4
!
Отговори
Ние тука щото масово имаме работодатели...
Страница 1 от 1