.

Logitech създаде миеща се клавиатура

Logitech създаде миеща се клавиатура
Снимка: компанията

Основана през 1981 г. швейцарска публична компания Logitech International, чиито акции се търгуват на швейцарската борса и на американската фондова борса Nasdaq Global Select Market, разкри най-новия си продукт от серията PC клавиатури - Logitech Washable Keyboard K310.

 

Независимо дали става дума за обикновено запрашаване или потапяне в кухненската мивка, новата клавиатура се чисти лесно и изсъхва бързо. Тя е проектирана за удобно писане при познатото разположение на клавишите и притежава елегантен и тънък профил.

 

Logitech Washable Keyboard K310 може да бъде измивана ръчно неограничен брой пъти и потапяна (с изключение на USB кабела) във вода с дълбочина до 28 см, твърдят от компанията. Специални дренажни отвори на гърба осигуряват бързо съхнене.

 

Надписите върху клавишите са лазерно гравирани и със защитно UV покритие, което гарантира, че буквите няма да се отмият. Освен това клавишите издържат до 5 милиона натискания, така че тази клавиатура ще понесе не само миене, но и здрави ръце.

 

 

„Всички сме изпитвали момента на раздразнение, последван от паника – когато чаша кафе или безалкохолна напитка се разлее върху цялата клавиатура,“, каза Софи ле Гуен, главен директор за мишки и клавиатури в Logitech. „В живота постоянно се случват бъркотии, независимо колко сте внимателни, затова Logitech проектира Logitech Washable Keyboard K310 така, че да изглежда и функционира безупречно, независимо от изненадите в ежедневието.”

 

Издръжливата клавиатура разполага с пълен набор от функционални F-клавиши и цифров блок, и е съвместима с Windows XP, Windows Vista и Windows 7. С 12 „горещи“ клавиши за мигновен достъп до интернет, имейл, игри, контрол на звука и други всеки може да зареди веднага най-често използваните приложение само с натискането на клавиш.

 

Logitech Washable Keyboard K310 се очаква в Европа в началото на октомври 2012 г., а в България препоръчителната крайна цена е 79,99 лв. с ДДС.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
SHPAIdURmeN
преди 11 години
3
0
!
Отговори
Всъщност отдавна е създадена клавиатурата която може да си я миеш да се купиш буквално с нея даже има така която може да си я блъскаш колкото искаш направена от гума и може даже да я огъваш ;)
DennisCobain
преди 11 години
1
5
!
Отговори
Това е идеално като за мен :D
koshtramba
преди 11 години
2
2
!
Отговори
Че то и сега има миещи се клавиатури. Само, дето трябва да я разглобиш преди това и да я измиеш копче по копче, хаха.
Uzerneim
преди 11 години
3
1
!
Отговори
Моята клавиатура я закупих за 40лв преди 2 години и също се мие. Да, мил съм я и даже работи мокра.
Uzerneim
преди 11 години
4
2
!
Отговори
Моята клавиатура я закупих за 40лв преди 2 години и също се мие. Да, мил съм я и даже работи мокра.
Страница 1 от 1