.

Няколко съвета как да избереш таблет

Няколко съвета как да избереш таблет
Снимка: freedigitalphotos.net

Технологиите са изключително важна част от ежедневието ни. Особено младите хора нуждата да са постоянно свързани към интернет. За наша радост, интернет вече е почти навсякъде, в училище, в университета, в кафето, в дискотеката и то напълно безплатно. До голям степен навикът ни постоянно да сме свързани с интернет и да ползваме какви ли не приложения се дължи на таблетите. С тази статия ще се опитаме да те насочим, когато става дума за избор на таблет.

 

Евтините таблети. Най-често те отговарят на цената си и я заслужават. Най-честите им проблеми са свързани със слаб процесор, малко памет, лошо качество на екрана или комбинация от изброените. Едноядрените модели или тези, които имат честота на процесора по-ниска от 1GHz са доста бавни. Някои евтини таблети имат по-нечувствителни сензорни екрани и това понякога е голям недостатък.

 

Най-важна за един таблет е операционната система. Тя определя командите, използването на приложенията и дори какви приложения можеш да инсталираш. Има четири основни вида операционни системи за таблети: iOS, Android, Windows8 и BlackBerry. Изборът изцяло зависи от твоите предпочитания и какви дейности извършваш с таблета си.

 

Процесори. Таблетите работят с ARM процесори – като мобилните телефони. Различните фирми произвеждат собствени версии на ARM и повечето от тях са двуядрени.

 

 

Размер. Екраните на таблетите варират между 7 и 10 инча. Най-малките екрани не са особено удобни за четене на ситен текст, но за сметка на това са по-лесно преносими, заради размерите си. Големите изискват по-малко зуум, когато четеш нещо, а клавиатурите им са по-удобни за употреба.

 

Трябва да провериш дали таблетът, който си си харесал/а е достатъчно чувствителен към докосване и как представя текстове, изображения и клипове. Преди да го купиш, провери, защото може да не те задоволява качеството.

 

Размери и тегло. Повечето таблети са доста тънки, така че да бъдат лесно преносими. Когато купуваш таблет, трябва да вземеш под внимание и това, дали не ти е прекалено тежък, дали е удобен за носене и държане. Някои таблети са с неравномерно разпределено тегло.

 

Живот на батерията. Помисли си какво искаш да ползваш на таблета си. Ако пътуваш много и искаш да го ползваш във влака или автобуса, живот на батерията от 3 часа не е много. Ако батерията ти не издържа много, можеш да намалиш яркостта на екрана, да изключиш някои програми, безжичната връзка или да носиш в себе си допълнителна батерия.

 

Сензорен екран. Когато купуваш таблет, най-добре е да го пробваш и да видиш дали сензорните бутони ти харесват. Някои таблети, особено по-евтините не са с особено качествени екрани и това може да ти създаде проблем за в бъдеще.

 

Камера. Таблетите най-често имат по две камери, задна, която прави дори добри видеоклипове, също така и втора, която се използва за видео разговори.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
NaOH
преди 10 години
0
5
!
Отговори
изключително полезна статия.. не каза абсолютно нищо важно.ПП: допълнителна батерия на таблет?! лол
Страница 1 от 1