.

Какво да очакваме от LG G3 ?

Какво да очакваме от LG G3 ?
Снимка: forum.zwame.pt

Само преди дни станахме свидетели на едни от най-важните събития в технологичния свят по отношение на смартфони. Водещите компании по традиция представиха своите флагмани и така успяхме да се докоснем до Galaxy S 5 на Samsung, Z2 на Sony и One M8 на HTC. Единствените, които все още не са показали своите най-добри устройства за годината за Apple и LG.

 

 

Тъй като вече писахме за iPhone 6 насочваме вниманието си към бъдещия флагман на LG — LG G3. Последният модел от линията — G2, беше наистина забележителен. Притежаваше невероятни характеристики, а и също иновативен дизайн. Беше спорно колко е функционално, но определено решението да се поставят бутоните за включване и регулиране на звука на задната страна на телефона, беше иновативно. Какво обаче да очакваме от G3?

 

За всички ни е ясно, че намирането на успешната линия от смартфони е може би най-доброто решение за всяка една компания, за да може да привлече повече потребители. Apple си имат своя iPhone, Samsung — Galaxy S, а Nokia своята Lumia. Подобно на тях и LG създаде или по-точно модифицира своята линия Optimus, която вече носи краткото име G, което ясно показва, че новият флагман откъм външност ще бъде копие на предшественика си.

 

Характеристиките му също ще бъдат забележителни, тъй като устройството ще притежава QHD (1440 x 2560) дисплей с размер от 5,5 инча, което ще превърне устройството в най-големия флагман на пазара. Очаква се подобрение на камерата, спрямо предишния модел, което според запознати ще намери проявление в 16MP задна камера с оптична стабилизация на изображението (OIS) и интегриран фирмен мобилен чип от LG, Odin, която ще може да записва 4K видео.

 

Процесорът на задаващия се смартфон, според Asia Economic, ще бъде с осем ядра — четири Cortex-A15 ядра, работещи на 2,2 GHz и още четири 1.7GHz Cortex-A7 ядра. Те ще поддържат big.LITTLE конфигурацията на ARM, което означава, че различните задачи ще бъдат изпълнявани от най-удачното ядро и само при необходимост ще се активират по-производителните и енергоемки Cortex-A15.

 

Интересно допълнение към устройството ще бъде и новият т.нар. "плосък" интерфейс, който LG са разработили. Той следва линията на IOS 7 и Samsung TouchWiz.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...