.

Amazon ще зарадва феновете си със свой смартфон

Amazon ще зарадва феновете си със свой смартфон
Снимка: phonedog.com

Технологиите се развиват с всеки следващ ден и само минути са необходими за изобретяването на следващото голямо нещо, което за поред път да разкрие иновацията в тази ниша. Най-голяма популярност в света на технологиите безспорно имат умните устройства, а по-конкретно, тоталната доминация е на смартфоните, които непрестанно разширяват своите функции, с което и влиянието си върху нас и живота ни.

 

 

Осъзнали всичко това не малко компании бързо реагираха на тенденцията и вложиха неимоверни усилия и пари в преориентирането си на технологичния пазар и ли просто разширявайки продуктовата си гама, добавяйки умен телефон в портфолиото си. Примерите са безкрайни започвайки с Asus, Леново, Prestigio и кой ли още не.

 

Към всички тях ще се прибави и Amazon, които отдавна намекват за желанието си да представят свой собствен смартфон. Amazon.com първоначално стартира като онлайн книжарница, но не след дълго се разраства, включвайки DVD-та, VHSs, CD-та, видео и MP3 файлове за изтегляне в богатия си каталог, за да може днес да се похвали не само с тях, но и с продажба на софтуер, видео игри, електроника, дрехи, мебели, храни, играчки и бижута.

 

Бързото развитие и просперитет на компанията и дават крила и поради тази причина тя смята, че е крайно време да започне сама да произвежда потребителска електроника. Първото устройство, което сътворява компанията е Amazon Kindle- то представлява четец за електронни книги, който набира изключително голяма популярност и е сочен от мнозина като най-добрия четец.

 

Това дава самочувствие на Amazon и те разрастват портфолиото си добавяйки таблета Kindle Fire. Той не е толкова доминиращ, както електронният четец, но пък представянето му на пазара е изненадващо добро. Поради тези причини едва ли е изненада за някого, че Amazon е твърдо решила да представи свой смартфон. Според запознати това ще стане в края на лятото, а устройството ще влезе в продажба някъде около септември.

 

Все още няма много подробности около смартфона, а единственото, за което силно се спекулира, е, че той ще притежава уникалната възможност да изобразява 3D съдържание без необходимостта от специални очила. Това ще става чрез “retina-tracking” технология вградена в четирите предни камери (или сензори), които ще правят така, че да виждаме някои изображения в 3D по подобие на холограма.

 

Дали твърдението ще се окаже вярно и какво ще ни предложи компанията откъм така важните в последно време технически характеристики, предстои да разберем.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...