.

Samsung май не са се отказали от скенера на ретина

Samsung май не са се отказали от скенера на ретина
Снимка: thetechbulletin.com

Samsung са една от компаниите, който полагат огромни усилия да докажат на потребителите си, че продуктите им са изключително качествени и иновативни. Разработчиците на корейците имат не малко иновации, които са силно обичани от потребителите. Корейската компания е един от титаните на пазара за мобилни телефони, разполагащ с невероятно богато портфолио с различни модели от различни класове.

 

 

Ето, че преди броени месеци се състоя премиерата на флагмана на Samsung — Galaxy S 5. Всички имаха наистина големи очаквания към устройството и мнозина, като че останаха недоволни от видяното. Устройството беше повече от страхотно, но слуховете, които се разпространиха преди премиерата му дадоха повод на мнозина да очакват едва ли не нещо невиждано. Това нямаше как да се случи и затова и доста от запалените фенове се въздържаха от хвалби и радостни отзиви.

 

Един от най-интересните слухове за Galaxy S 5, който за съжаление се оказа неверен беше относно един от скенерите му. След като Apple пусна на пазара iPhone, притежаващ скенер за пръстови отпечатъци, мнозина смятаха, че Samsung ще направи всичко възможно, за да надмине това и смело заявиха, че устройството ще притежава аналогичен скенер, но вместо пръстите ни, ще сканира ретината.

 

Въпреки, че не успяхме да видим въпросния скенер във флагмана, според доста запознати и близки до компанията, Samsung далеч не се е отказала от него, а дори напротив, прави всичко възможно, той да се появи час по-скоро в някое от устройствата им. Доказателство за това е и новото рекламно изображение, на задаващия се през септември Galaxy Note 4.

 

Устройството вече имаше своята иновация, или поне така си мислехме ние, защото по всичко личеше, че ще разполага с първия по рода си дисплей, който ще прелива към страните на устройството. Промяната и добавянето на извит дисплей, преливащ към страните, ще увеличи площта на дисплея, което пък почти сигурно значи, че ще доведе до модифициране на операционната система, с цел използване на цялото пространство.

 

Оказа се, че това далеч не е всичко, наред с това, според рекламното изображение, фаблета ще сканира и ретината ни. Това не е официално потвърдено, но пък рекламата на новото устройство представлява смартфон и човешко око на дисплея, което изглежда се сканира от апарата, а текстът отгоре e "unlock the future" (отключи бъдещето).

 

На нас всичко това ни изглежда като доста настоятелен намек, че Galaxy Note 4 ще има нова система за сканиране на ретината, чрез която ще бъде гарантирана сигурността на информацията в смартфона или потвърждавана самоличността на собственика при разплащания.

 

Дали всичко е просто намек, или пък иновацията е на път да се случи, предстои да разберем.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...