.

LG представи компактна и по-достъпна версия на флагмана си G3

LG представи компактна и по-достъпна версия на флагмана си G3
Снимка: slashgear.com

LG е корейска международна компания, лидер в производството на електротехническа апаратура и поради тази причина все по-упорито се стреми да се наложи като име и на пазара на смартфони. Последните й няколко устройства определено заслужиха вниманието ни, тъй като показаха иновация, макар и спорно колко практична, красив дизайн и мощни характеристики.

 

 

На всички ни е ясно, че намирането на успешната линия от смартфони е може би най-доброто решение за всяка една компания, за да може да привлече повече потребители. Apple си имат своя iPhone, Samsung – Galaxy S, а Nokia своята Lumia. Подобно на тях и LG създаде или по-точно модифицира своята линия Optimus, която вече носи краткото име G.

 

Преди броени дни официално беше представен новия флагман, който продължава линията и носи краткото име G3. С него корейците ни показа колко сериозни са в намерението си да представят най-добрите телефони, съчетаващи красив дизайн, мощни характеристики и голяма функционалност. Устройството се позиционира във високия клас и според мнозина е най-добрия избор на пазара.

 

Единствената пречка за феновете на устройството е цената, която не всеки потребител може да си позволи. Това са осъзнали и от LG, тъй като корейците представиха компактна и по-достъпна версия на невероятното си творение. Телефонът носи името G3 Beat и беше представено на корейския пазар на 18 юли.

 

Устройството има малки промени по отношение на размерите и характеристиките си. Умалената версия разполага с 5 инчов IPS дисплей с резолюция 1280х720 пиксела и 294 ppi гъстота на точките. За сравнение LG G3 е с 5.3" Quad HD екран и гъстота на пикселите от над 530 ppi. За радост на всички Beat е запазил тънката рамка около дисплея и той заема 74.1% от предната част на устройството.

 

Чипсетът е Snapdragon 400 с четириядрен процесор на 1.2 GHz, има 8 GB вградена и 1 GB RAM памет, както и възможност за увеличаване на паметта, чрез microSD слот. Има промяна и по отношение на камерата, която е намалена до 8 МР и няма OIS, но по-важното лазерния автофокус от G3 е запазен и наличен и в Beat.

 

Новото устройство е с профил от 10.3 мм и тежи 134 грама, поддържа LTE и NFC, а батерията му е с капацитет 2540 mAh и достъпна за потребителите, което е от голямо значение за доста от тях. Очаквано операционната система е Android 4.4.2 KitKat, а смартфона разполага и с новия интерфейс на LG с всички нови екстри, сред които Smart Keyboard, QuickMemo+, GestureShot и други.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...