.

И BlackBerry ще има свой гласов асистент

И BlackBerry ще има свой гласов асистент
Снимка: Reuters

Телефоните днес са една от технологичните революции на времето ни. С всеки изминал ден, в тях биват внедряване все по-нови технологии, които увеличават функциите им. Последните тенденции показват, че въпреки увеличаването на дисплеите, производителите се строят да ги правят по-компактни, което означа, че стават все по-тънки и леки. Колкото и усилия да се полагат по това отношение, има физическа бариера, която няма как да бъде премината.

 

 

Поради тази причина на преден план излиза операционната система и софтуера. Безспорно най-разпространената в днешно време операционна система е тази на Google, посреща името Android. Няма как да не споменем и изключително красивата и удобна операционна система на Apple, която се радва на изключително одобрение от страна на потребителите. Не е за подценяване и новата, едва прохождаща Windows Phone, която с всеки изминал ден подобрява резултати те си.

 

На фона на всички тях, като че ли малко по-популярна е операционната система на канадската компания BlackBerry, която до преди година беше име в света на телефоните. Съсредоточена върху бизнес потребителите, тя предлагаше невероятни устройства за времето си. Днес, ситуацията е малко по-различна и компанията изживява едни от най-лошите си моменти.

 

Въпреки това се полагат изключително много усилия тя да бъде съживена и да достигне отново славните си дни. Само след няколко месеца ще можем да видим новите устройства, който може би ще се превърнат в спасителен пояс за нея. Любопитна подробност е, че те ще дойда с една нова придобивка, която е своеобразна стъпка към изравняване с водещите модели телефони.

 

Новите устройства на BlackBerry най-сетне ще получат свой собствен гласов асистент, който е реакцията на компанията по отношение на изключително популярните в последно време Siri и Google Now.

 

BlackBerry Assistant ще дава възможност за проверка на мейла и случващото се в социалните мрежи, стартиране на приложения, въвеждане на събития в календара и т.н. В официалния блог на канадците се казва, че асистентът става по-добър с времето, напасвайки се към навиците и предпочитанията на потребителя, което означава, че от потребителите зависи колко подробна информация ще дадат за себе си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...