.

Какво да изберете - смартфон или таблет

Какво да изберете - смартфон или таблет
Снимка: freedigitalphotos.net

В днешно време почти всеки тийнейджър има смартфон или таблет. Тези устройства стават все по-необходими в ежедневието ни, също така популярността им расте непрекъснато. Освен това са все по-достъпни, можем да ги намерим на изплащане или втора ръка, което е решение, ако нямаме голям бюджет. Именно това е проблемът на повечето тийнейджъри, че не могат да си позволят да имат смартфон и таблет и трябва да изберат едно от двете. Кое е най-доброто решение, когато сте поставени пред такава дилема?

 

Съобразяване с бюджета. На първо място трябва да помислите колко пари сте склонни да отделите за тази покупка. Ако не можете да си позволите да дадете парите на куп, потърсете оферти на изплащане. От възможните смартфони и таблети, помислете кой е най-подходящ за вас.

 

 

Операционна система. Не бива да забравяте, че операционната система е много важна. Тя вдъхва живот на вашето устройство. Затова потърсете повече информация за Android, Windows и iOS, защото това са най-популярните и често употребявани операционни системи. Не забравяйте, че ако устройството ви има софтуерни проблеми, ще ви е доста неприятно и може да съжалите, че сте си купили именно този таблет или смартфон.

 

Размерът има значение. Смартфоните са с различни размери, но дори по-големите са неудобни за гледане на филми, клипове и като цяло за потребяване на съдържание. Особено някои смартфони, които са по-стари, не правят хубави снимки. Таблетите имат предимство, защото имат по-голям екран и по-хубави камери. Можете да гледате с удоволствие филм на таблета си, защото екранът ще е достатъчно голям. Ако пътувате често, това ще бъде перфектно решение, защото дори да имате лаптоп, с него ще ви е по-трудно да се придвижвате и да го носите.

 

Игрите също са много по-лесни и приятни, ако ги играете на таблета си. осново заради размера на екрана и по-голямата батерия. Но ако вече имате смартфон, до една степен таблетът се обезсмисля. В зависимост от смартфона ви, можете да браузвате в интернет, да чатите, да използвате мобилни приложения и да играете игри.

 

Ако все пак искате да имате и двете, може да заложите на phablet. Вероятно може да не сте чували това понятие, но то идва от smartphone + tablet. Идеята е за създаване на смартфони с мощни процесори и големи екрани. Те не са много по-скъпи от един обикновен смартфон, просто зависи какъв клас искате да бъде. Улеснението идва от фактът, че екранът наистина е доста по-голям от този на останалите смартфони. Това прави много по-приятно четенето, игрите и гледането на филми и клипове.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...