.

Microsoft с голяма чистка в Windows Store

Microsoft с голяма чистка в Windows Store
Снимка: comprarsmartphonelibre.com

Технологиите днес се развиват с такива невиждани темпове, че ни е изключително трудно да следим всяка една новост. Милиони умове по света работят, обединени от една идея — развиването на технологии, които ще променят и улеснят бъдещето ни. Мисията им сякаш все повече наближава успеха и с всеки изминал ден ставаме свидетели на невероятни и понякога доста странни изобретения.

 

 

Microsoft като една от най-големите технологични компании в света, също е приела доста на сериозно задачата да предоставя на своите потребители иновации, които не само да ги впечатлят, но и да ги спечелят като верни фенове на компанията. Известната със своята операционна система Windows компания, полага сериозни усилия да навлезе и в света на смартфоните, поради което закупи финландската Nokia.

 

Производството на телефони определено е един от ключовите за компанията отрасли, тъй като благодарение на тях не само ще получат приходи, но и ще успеят да наложат сравнително новата си и все още заемаща трето място в класацията с операционни системи Windows Phone. За да накарат потребителите да им се доверят и да изберат именно техните устройства от Microsoft са решили да им предоставят магазин с приложения, който да не подвежда ползвателите на смартфони.

 

За целта компанията е предприела мащабна чистка срещу всички онези производители на приложения, които бълват непрестанно безполезен и подвеждащ потребителите софтуер. Всички приложения, разработени от тях бяха премахнати от онлайн магазина на Microsoft, като финалната бройка достигна до 1500 програми.

 

Това въобще не е малко, а пък още повече, че в последните няколко години, трите най-разпространени операционни системи се конкурират главно в брой разработени приложения, което на практика означава, че Microsoft е направила не малка жертва в името на потребителите си.

 

Освен че е премахнала въпросните 1500 приложения, компанията е приела и строга политика по отношение на новите програми, които ще искат да намерят място в магазина им. Тя въведе изисквания към разработчиците, които вече ще трябва да дават имена на приложенията си, ясно описващи тяхната функционалност. Освен това софтуерът трябва да е пуснат в коректната за него категория и да има иконка, която е ясно отличима от конкурентни приложения.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
mycel
преди 9 години
1
0
!
Отговори
Браво на Майкрософт. Поне на някой да му пука за надеждността на устройствата.
Страница 1 от 1