.

Колко различни размера е разработил Apple, преди да се спре на този за iPhone 6?

Колко различни размера е разработил Apple, преди да се спре на този за iPhone 6?
Снимка: Reuters

Преди пускането на новите си смартфони Apple е експериментирала дълго в търсене на перфектните размери за iPhone. Според Джон Грубер от Daring Fireball концернът е създал няколко прототипа с различни размери, преди да реши колко големи да са iPhone 6 и iPhone 6 Plus, пише BusinessInsider.

 

Грубер твърди, че е научил всичко това от хора, с които е говорил по време на събитието на Apple, което се проведе на 9-и септември.

 

Екипът на Apple, занимаващ се с дизайна, е създал прототипи на всеки един размер от между 4,0 и 6,0 инча, а от тези 20 размера е избрал два, които пасват най-добре на „обикновения iPhone” и на „огромния iPhone”. Може никога повече да не видим iPhone с нов размер отново, или поне не по-големи устройства, допълва Грубер.

 

 

Много преди Apple да покаже iPhone 6, се носиха слухове, че компанията експериментира с по-големи екрани на смартфоните си. Предположението бе, че технологичният гигант експериментира с различни размери на екрана, а не с един или два размера. През юни 2013 г. Ройтерс писа, че Apple обмисля пускането на телефони с по-големи екрани, включително и на 5,7-инчов iPhone.

 

Същевременно партньорът на Apple в сферата на производството Foxconn се изправя пред предизвикателството да произведе достатъчно бройки iPhone 6, за да отговори на търсенето.

 

"Създаваме по 140 000 устройства iPhone 6 Plus и 400 000 iPhone 6 всеки ден, а това е най-високата ни дневна производителност досега, но това все още не е достатъчно, за да отговори на предварителните заявки“, твърди източник, запознат със случая.

 

Iphone 6 има 4,7-инчов дисплей, а iPhone 6 Plus – 5,5-инчов. Доставчиците на Apple все по-трудно се сдобиват с втория модел, защото Foxconn произвежда по-малко устройства от тази серия.

 

Foxconn разполага със 100 производствени линии, създаващи денонощно смартфоните на американския концерн в Джънджоу, Китай. Компанията е наела над 200 000 души, които създават новите iPhone-и и ключови компоненти за тях.

 

Същевременно Foxconn наема и все повече хора, които да се занимават с производството на телефоните.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 9 години
1
3
!
Отговори
Приказките, че много поръчки имало, са само приказки.
Страница 1 от 1