.

Apple представи нов ъпдейт на iOS 8

Apple представи нов ъпдейт на iOS 8
Снимка: Reuters

В рамките на само два дни американският технологичен концерн публикува втора актуализация на новата версия на своята мобилна операционна система, съобщи ZDNet.

 

От iOS 8.0.2 се очаква преди всичко да отстрани грешките, заради които производителят на iPhone бе принуден да изтегли версията 8.0.1. Според компанията от Купертино засегнатите собственици на iPhone 6 и iPhone 6 Plus сега следва да нямат проблем с мобилните клетки и приемането на обаждания, както и с достъпа до скенера за отпечатъци Touch ID. В допълнение iOS 8.0.2 съдържа всички поправки, които Apple искаше да предостави с предишната версия 8.0.1. Това включва кръпката за Healthkit, която позволява на Apple да предостави приложения на основата на платформата в App Store.

 

 

В допълнение новата версия предотвратява грешката, при която Safari възпрепятстваше качването на снимки и видеоклипове в мрежата. Актуализацията също така поправя грешките в режима за ползване с една ръка на iPhone 6 и 6 Plus. Той също така премахва бъга, при който някои приложения не могат да имат достъп до снимките в галерията.

 

Според Apple по-малко от 40 000 клиенти са били засегнати от проблемите в IOS 8.0.1. Въпреки това компанията от Купертино бе принудена в сряда да спре разпространението на актуализациите само след един час онлайн.

 

Според разкази на австралийски потребители обаче IOS 8.0.2 не решава всички проблеми, които причини версия 8.0.1. В Reddit собственик на iPhone 6 Plus пише „Не инсталирайте тази актуализация! Аз просто обнових до 8.0.2 и сега Touch ID не работи. Не мога да отключа телефона си с моя пръстов отпечатък. Когато добавя нов пръст, получавам съобщение "Touch ID Failed". Много съм разочарован“.

 

Друг потребител потвърждава, че Touch ID все още не работи добре и при неговото устройство. Той е също така все още има проблеми с мобилната си връзка. Досега в Reddit обаче няма оплаквания от потребители от други страни.

 

Припомняме, че в четвъртък Apple се извини за проблемната версия на софтуера и обяви, че ще предостави възможно най-бързо новата актуализация iOS 8.0.2. Компанията препоръча на всички засегнати потребители да върнат на устройствата си началната версия на iOS 8.

 

Премиерата на смартфоните беше помрачена и от друг проблем. След като в социалните медии се появиха много съобщения за огънати в джобовете iPhone 6 Plus с хаштаг #bendgate, Apple излезе с официално становище. Според компанията няма място за паника, като само деветима потребители са се оплакали от проблема.

 

„Огъването не е нормално явление при ежедневна употреба на телефоните", уверява базираната в Калифорния компания. Въпреки това от центъра за обслужване на клиенти на компанията уверяват, че могат да заменят огънатите устройства.

 

За тази цел обаче телефоните ще бъдат подложени на визуална проверка от страна на служителите в магазините на Apple. След това ще бъде решавано дали щетите се покриват от гаранцията или не, съобщава The Next Web.

 

Представител за звеното за обслужване на клиентите уверява в онлайн разговор също, че Apple взема много сериозно проблемите и работи интензивно над оплакванията за огънати телефони от модела iPhone 6.

 

Междувременно стартираха продажбите на най-новите телефони на Apple в Москва. Кадри от разразилата се истерия вижте в галерията.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...