.

Приложение за смартфон ни казва кога миришем на пот

Приложение за смартфон ни казва кога миришем на пот
Снимка: thinkstockphotos.com

Понякога човек не мирише добре, но не може да се усети отстрани. В такъв момент е добре да има кой да му го каже, за да се погрижи за своята хигиена и аромат. Повечето хора обаче не биха били директни и биха си премълчали, защото ще им бъде неудобно да кажат тази „миризлива“ истина на своя познат, приятел или роднина.

 

В такъв момент на помощ идват новите технологии. Вече има създадена апликация за смартфон, която контролира телесната ни миризма и ни подсказва колко дезодорант е добре да употребим, пише в. „Daily mail“.

 

 

Приложението „Кликстик“ е създадено от студент от Ню Джърси. То има специална дюза, която освобождава съдържащия се в стика гел. Точно колко ни е нужно от него решава апликацията, качена на смартфона. Това е първият на пазара апликатор на дезодорант, който може да се зарежда. Цената му е приемлива – 26 долара.

 

Умното устройство ни подсказва колко точно дезодорант трябва да бъде приложен върху тялото ни и ни припомня да го използваме, когато сме забравили да си сложим или се повиши телесната ни миризма.

 

Дигиталният стик изпуска командвано от смартфона определено количество гел от върха му, след което веществото се разнася като при обикновен рол-он дезодорант. Приложението контролира в синхрон със стика телесната ни миризма и решава какви количества са ни нужни, за да я потиснем и околните да не я усещат.

 

В апликацията „Кликстик“ трябва да се вкарат някои данни на потребителя – височина, тегло, възраст, пол и ниво на физическа активност.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...