.

Визията на Зукърбърг за бъдещето на Facebook

Визията на Зукърбърг за бъдещето на Facebook
Снимка: Reuters

Facebook публикува изключително силни финансови резултати за третото тримесечие във вторник. Акцентът при представянето им падна върху бъдещето на социалната мрежа и това как тя може да използва настоящия си успех, за да инвестира в дългосрочни цели, които да я превърнат в още по-силна компания през следващите десетилетия, пише Business Insider.

 

Главният финансов директор Дейвид Венер и изпълнителният директор Марк Зукърбърг посочиха, че следващата година Facebook ще предприеме агресивни инвестиции в таланти и рекламни технологии. Също така Зукърбърг представи стратегията си за развитието на компанията през следващите 3,5 и 10 години.

 

 

В общи линии той иска Facebook да разполага с разнородни продукти – WhatsApp, Messenger, Search, Video, NewsFeed, Oculus и Instagram, всеки от който свързва 1 млрд. потребители. След като се разраснат достатъчно, Зукърбърг възнамерява да започне агресивно да ги продава.

 

Създателят на социалната мрежа иска да подобри и рекламните услуги, особено в мобилния сегмент. Към момента рекламодателите изразходват едва 11% от бюджета си в мобилния сегмент, тъй като все още липсват точни инструменти там, според главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандберг.

 

Накрая Facebook иска да изгради следваща голяма платформа за изчисления чрез Oculus. Освен това компанията ще се стреми да свърже повече хора с интернет чрез Internet.org.

 

„Ще се подготвим за бъдещето с агресивни инвестиции“, каза Зукърбърг.

 

„Основните ни цели през следващите 3 години ще бъде бъдат съсредоточени върху това да продължим да се разрастваме и да помогнем на общностите и бизнесите, които обслужваме, да достигнат пълния си потенциал“, посочи Зукърбърг.

 

За да продължи да е полезна на бизнеса, социалната мрежа работи върху подобряването на рекламите и новинарския поток, като отстранява съдържанието с по-ниско качество и подобрява таргетирането, за да показва по-полезно съдържание, по-навременно, отчете изпълнителният директор.

 

„В петгодишната ни стратегия залагаме на развиването на новата ни генерация услуги – Instagram, Messenger, WhatsApp и Search и на това чрез тях да свържем милиарди хора по света“, заявиха от Facebook, посочвайки, че приоритет за тях през следващите 5 години ще са услугите за съобщения.

 

В дългосрочната си стратегия за предстоящото десетилетие компанията ще се фокусира върху реализирането на фундаменталните промени, нужни за постигането на мисията на компанията, а именно – свързването на целия свят и разработването на ново поколение платформи, особено в сферата на изчисленията.

 

„С Oculus ние правим дългосрочен залог за бъдещето на компютърните изчисления. На всеки 10-15 години излиза нова водеща изчислителна платформа и ние смятаме, че виртуалната и смесената реалности ще са важна част от следващата платформа. Oculus продължава да напредва в тази насока“, посочват от Facebook.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...