.

Интернет ще "изчезне", твърди шефът на Google

Интернет ще
Снимка: thinkstockphotos.com

Изпълнителният председател на Google Ерик Шмид прогнозира края на интернет във вида, в който го познаваме.

 

По време на Световния икономически форум в Давос той бе запитан да направи прогноза за бъдещето на мрежата.

 

„Ще отговоря много просто, че интернет ще изчезне“, заявява Шмид, цитиран от Daily Mail.

 

„Ще има толкова много IP адреси..., толкова много устройства, сензори, неща, които носите, с които взаимодействате, че дори няма да го усещате“, обяснява той.

 

 

„Ще бъде част от присъствието ви през цялото време. Представете си да влезете в стая, която е динамична. С ваше разрешение вие ще взаимодействате с всички неща, които се случват в стаята“.

 

По думите му това ще бъде голяма възможност за технологичните фирми - „появява се силно персонализиран, силно интерактивен и много, много интересен свят“, казва той.

 

Шмид настоява също, че технологичният напредък ще създаде вълна от нови работни места, отхвърляйки притесненията, че иновациите застрашават цяло поколение работници.

 

По думите му за всяко работно място, създадено в технологичния сектор, се създават седем извън него. Според Шмид появата на единен дигитален пазар в Европа ще допринесе за създаването на 4 млн. нови работни места.

 

Технологиите са както „създател“, така и „разрушител“ на работни места, но ползите надхвърлят щетите, съгласява се и главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг, която също участва в панела, озаглавен „Бъдещето на дигиталната икономика“.

 

„Технологиите създават работни места извън технологичния сектор“, посочва тя.

 

Шмид и Сандбърг подчертават значението на интернет като важен начин да се даде глас на повече хора по света.

 

Към момента само 40% от хората имат достъп до интернет, изтъква Сандбърг, допълвайки, че увеличаването на достъпа помага да се разширят икономическите възможности пред хората.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...