.

Apple може да пусне на пазара електромобили през 2020 г.

Apple може да пусне на пазара електромобили през 2020 г.
Снимка: Reuters

Apple може да навлезе на пазара на електрически автомобили до около пет години. Производителят на iPhone призовава своя екип от разработчици да започне производство до 2020 г., предава агенцията за финансови новини Bloomberg, позовавайки се източници от компанията.

 

Времевата рамка показва, че с проекта Apple преследва много амбициозни цели. Обикновено времето за разработка на нови автомобили е в рамките на 5-7 години. Но това се отнася само за опитни развойни отдели на големите автомобилни групи. Apple никога досега не е произвеждала автомобили.

 

 

По този начин Apple може да се изправи в конкуренция срещу Tesla Motors Inc. и General Motors Co., които възнамеряват до 2017 г. да пуснат на пазара електрически автомобили с възможност да изминават до 200 мили (322 км) с едно зареждане и цена под 40 хил. долара.

 

По-рано през седмицата и Wall Street съобщи, че няколкостотин служители на компанията работят в тайна лаборатория в Калифорния над проект за умна кола. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук е одобрил проекта с кодово име "Titan" преди почти една година, пише вестникът, позовавайки се на информирани източници.

 

Според информация на Wall Street Journal начело на проекта по разработка на машината е бившият инженер на Ford Стив Задески. По-рано той е работил над iPod и iPhone. В момента инженерите работят над дизайн, който е подобен на този на миниван, пише още Wall Street Journal.

 

Останалото четете в Investor.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
kaRamella
преди 9 години
0
1
!
Отговори
Магаре и космос :D А и не вярвам да минат чак Tesla.
Страница 1 от 1