.

Samsung представи новите Galaxy S6 и S6 Edge

Samsung представи новите Galaxy S6 и S6 Edge
Снимка: Samsung.com

Samsung представи новите си модели Galaxy S6 и S6 Edge на изложението в Барселона. Вече е ясно какви характеристики притежават новите модели смартфони. От корейската компания заявяват, че новите устройства съчетават в себе си дизайн и практичност. Също така твърдят, че S6 и S6 Edge са най-добрите смартфони създавани някога по отношение на дисплей, процесор и камера.

 

Процесорът е 64-битов, като е с 20% по-мощен и 35% по-енергоефективен, спрямо Galaxy Note 4. Екраните са с размер 5.1 инча и имат със 77% повече пиксели сравнен с Galaxy S5. И двата смартфона имат Super AMOLED технология на екраните.

 

 

Samsung изненадаха с вградената батерия, която няма да може да се сменя. Тя ще може да се зарежда по безжичен път, ще осигурява до 12 часа на WiFi, до 13 часа видео и до 49 часа слушане на музика. Това е най-бързо зареждащата се батерия в историята. 10 минути зареждане ще осигурят 4 часа живот на батерията. От Samsung твърдят, че за пълното зареждане на батерията ще е необходимо половината време от това, нужно за iPhone 6. От корейския производител казват, че целта на несменяемата и вградена батерия е да се постигне тънък корпус, чиято дебелина е 6.8 мм.

 

Променен е и интерфейсът на новите смартфони. Премахнати са излишните опции в някои от менютата, а част от иконите са заменени с текст за улеснение на потребителите. Опциите на камерата са разделени в два режима, като единия е професионален.

 

Предната камера има 5 МР и възможности за HDR в реално време, и режими за снимки на слаба светлина. Задната камера е 16 МР и F1.9 и оптична стабилизация. Според Samsung това е най-добрата камера на смартфон към момента.

 

Samsung Galaxy S6 Edge изненадва с възможността за силна персонализация на устройството. Потребителите могат да зададат определен цвят, в който устройството да свети, за да е ясно кой се обажда без телефонът да е докоснат. С поставяне на пръст върху сензора може да се откаже входящо повикване и автоматично да се изпрати SMS. Иновация е и платформата Samsung Pay, чрез която корейският производител навлиза в сферата с мобилните разплащания. Тя ще тръгне това лято първо в САЩ и Южна Корея.

 

От Samsung заявиха, че телефонът няма да се огъва, намеквайки за проблемите на iPhone 6 Plus. Samsung Galaxy S6 ще се предлага в следните цветове: бял, черен, златист и топазено син, а S6 Edge в бял, черен, златист и изумрудено зелен цвят.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...