.

Апликация за смартфон прави анализ на урината

Апликация за смартфон прави анализ на урината
Снимка: iyogiblog.com

В последно време има апликации за най-различни неща – спорт, готвене, йога, снимки и т.н. Повечето хора се интересуват от своето здравословно състояние и създателите на приложения се стараят да задоволят това. Нова смартфон апликация анализира и алармира за редица проблеми със здравето.

 

Приложението носи името uChek и може да разпознае до 25 различни здравни проблема. То ще бъде изключително полезно в развитите страни, където бързата и евтина диагностика е необходима.

 

 

Апликацията е дело на 29-годишният Мишкин Ингавале, който е възпитаник на Масачузетския технологичен институт. Идеята му е хората да обръщат повече внимание на здравето си, без да се налага да обикалят различни лекари, ако това не е необходимо, и да търсят начин да профилактират възможните патологични процеси.

 

С помощта на това приложение урината може да бъде тествана за наличието на поне 10 важни показателя, включително нитрити, глюкоза и общ белтък.

 

Те могат да се използват, за да се установят редица болестни състояния, включително инфекция на пикочните пътища, чернодробни проблеми, някои видове злокачествени заболявания, диабет и за да се установи общото здравословно състояние.

 

Потребителите на апликацията трябва да съберат урината си в чиста чашка и да потопят в нея стандартна тест лента. След като цветовете се стандартизират, приложението uChek прави анализ на резултата чрез своята фотокамера.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...