.

Facebook вече предлага и видео обаждания

Facebook вече предлага и видео обаждания
Снимка: Dreamstime

Facebook добави видео обаждания към мобилното си приложение Messenger, а това се явява най-новата от поредицата функции на Messenger, пише Wall Street Journal.

 

Опцията, обявена в понеделник, се различава от видео услугите на Skype и FaceTime, защото позволява на потребителите бързо да преминават от писане към видео в рамките на приложението, посочва Стан Чудновски, продуктов мениджър, отговарящ за Messenger.

 

Това съответства на начина, по който повечето потребителите, особено младите, чатят днес, допълва той.

 

 

"Ако се обадя на сина си сега, има шанс той да не вдигне телефона, но ще ми пише няколко секунди по-късно“, разкрива Чудновски. „Ще го питам какво става и тогава той ще реши дали разговорът си заслужава или просто ще си початим – което е много различно от случая с майка ми, на която винаги звъня“.

 

Messenger преди предлагаше гласови разговори чрез своето приложение. Видеото е най-новото от поредицата подобрения в Messenger, направени през последните месеци, включително самостоятелния сайт, направен за настолни компютри, включването на възможност за извършването на плащания и отварянето на приложението за външни разработчици.

 

Популярността на обажданията и писането на съобщения, предлагани от технологични компании като Facebook и Google, имат потенциала да нарушат функционирането на традиционните телефонни оператори, като намалят обема на разговорите, а съответно и приходите, в техните мрежи.

 

Миналата седмица Google пусна собствена безжична услуга, която разчита на Wi-Fi мрежите за обаждания, а не толкова на клетъчните кули.

 

Чудновски посочва, че Facebook не планира да генерира приходи от новата функция на Messenger скоро, тъй като все още изучава какво точно искат потребителите и как точно трябва да им го осигури.

 

Засега видео обажданията в Messenger позволяват нейните 600 млн. потребители месечно да говорят помежду си. Функцията може да бъде разширена, така че да предложи групови чатове или да свързва потребителите с компании. Facebook иска услугата да е достъпна както на нисък клас смартфони, така и на висок клас.

 

По думите на Чудновски Facebook не планира да добавя видео в WhatsApp.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...