.

Компютърните игри с най-смразяващи гробищни сюжети

Компютърните игри с най-смразяващи гробищни сюжети
Снимка: freedigitalphotos.net

Въпреки че в реалния живот, всички се опитваме да избягваме гробищата, стане ли дума за видео или компютърни игри, веднага ни става ясно, че става дума за нещо мащабно. Ще си спомним за едни от най-култовите игри и обрисуваните в тях гробищни паркове.

 

Max Payne 2 (2012) и гробищния парк „Голгота”. Всички почитатели на Max Payne знаят за какво става дума, а тези които не са се докоснали до магията на играта е желателно да го направят час по-скоро. Нивото с „Голгота” ще ги вцепени. Безработен и с глутница мафиоти след себе си, Мах няма много за какво да живее в Ню Джърси. Няма да разваляме удоволствието ти от стрелбата. Изживей го.

 

Burial Grounds в Diablo II (2000). Съдбата на героя от Diablo I не се развива по най-благосклонния начин и ето, че епичната битка с Blood Raven-ите се завръща отново на преден план. Ще трябва да се справиш с безброй зомбита, изскачащи изпод надгробните плочи или просто от произволни места в гробищния парк.

 

 

Ghosts’n Goblins (1985). Вероятно тази отдавна забравена класика не е известна на повечето от вас, но истинските ценители на аркадните игри сигурно са я подкарвали с някои от ширещите се във виртуалното пространство емулатори. И ако това се е случило, неминуемо се минава през първо ниво или Stage 1. Ставаме свидетели на най-пиперливия гробищен сценарии – нашият герой е полугол рицар, задяващ принцеса със синя коса насред мемориалните плочи на мъртъвците от кралството. След като е отвлечена от злодеите, рицарят набързо нахлузва доспехите си и се впуска в забавно jump and run приключение.

 

Red Dead Redemption (2010) и Seth Missions. Не може да очакваме приключенска ролева игра със сюжет от дивия запад, без да има поне една спирка на градското гробище. Сблъсъкът на главния герой с red neck зомбита е осеян с огнестрелни оръжия, огнени факли, лопати и секири.

 

Altered Beast (1988) и “The Graveyard”-нивото. Какво по-подходящо ниво в електронна игра за главен герой, който се превръща на върколак от парк с мъртъвци и техните надгробни паметни плочи? Тази класика от 1988г. няма особени графически достойнства днес, ако се спрем на copy-paste тактиката при изобразяването на босовете, но атмосферата и сюжетът са забележителни. Само нека припомним с какви думи започва нивото: „Стани от гроба, центурионе!” и приключението за спасяване на отвлечената красавица започва.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...