.

Какво става с Facebook профила ти, след като умреш?

Какво става с Facebook профила ти, след като умреш?
Снимка: Dreamstime

Повечето хора не обичат да говорят за смъртта, но за добро или лошо, това е нещо, което рано или късно ни застига. Преди години хората не са имали Facebook и не са се замисляли какво ще стане с техния профил, след като си отидат от този свят. Но ето, че в днешно време този въпрос седи на преден план за голяма част от потребителите на социалната мрежа.

 

Какво ще се случи с профила ти във Facebook, след като умреш?

 

Социалната мрежа започва поетапно активиране на нова функция, която дава възможност на потребителите сами да избират какво да се случи с техния профил, след като си отидат от този свят. Една от опциите ще е запазване на страницата, но без възможност хората да пишат на стената или да харесват снимки.

 

 

Към момента Facebook прави точно това, когато се потвърди, че даден потребител е починал. Има възможност и друг човек да получи правомощия над определени части от профила. Това може да стане както в профила, така и в писмено завещание, заверено от нотариус. Потребителите имат възможност да сменят избрания човек, но след като починат човекът, когото са посочили, няма право да прехвърли задължението си на друг.

 

Другият вариант е пълното изтриване на профила. Това става, след като пред Facebook бъде потвърдено, че този човек е починал. Предварително обаче потребителят трябва да е заявил, че иска профилът му да бъде изтрит, след като си отиде от този свят.

 

Ако човек не каже какво иска да се случи с профила му, след като почине, той ще бъде замразен в състоянието и настройките, в които е оставен. Стената ще бъде заключена и няма да може да се коментират под снимките, но публикациите ще бъдат видими за останалите потребителите според настройките на профила.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...