.

Любопитни факти за селфитата [+ снимки]

Любопитни факти за селфитата [+ снимки]
Снимка: Dreamstime

В последно време почти няма човек, който поне веднъж в живота си да не си е правил селфи или да не е участвал в такова. Дори възрастните баби и дядовци вече си имат селфи снимки със своите внуци. Известните личности и обикновените хора обичат да се снимат сами и да качват снимките си във Facebook и другите социални мрежи, за да видят дали останалите хора ги харесват (това се разбира по броя „like-вания, разбира се!”) и какво мнение имат за тях (това пък става ясно от коментарите под снимката).

 

Статистиката показва нещо много интересно – търсенията на думата „селфи” в интернет през 2014 година са се увеличили със 17 000% спрямо 2013 година.

 

Всеки си е правил селфи, но не всеки знае интересни факти, свързани с този тип снимки. Ако искаш да научиш нещо ново и да се посмееш, дочети статията :)

 

Някои известни личности не се снимат, защото са влюбени в себе си, а за да помогнат на нуждаещи се. Британска кампания със селфита на звезди без грим в помощ на изследванията за рака събра цели 12.5 милиона долара.

 

Певицата Майли Сайръс е звездата, която има най-много селфита в профила си в Twitter за 2013 година – 121 снимки. На второ място е Тайра Банкс с 62 фотоса.

 

Тази снимка стана много известна, благодарение на Кралицата, която се вижда отзад и която съзнателно участва в нея.

 

 

Хората, които си правят най-много селфи снимки, са жителите на Австралия, Америка и Канада.

 

Думата „селфи” стана част от класацията на 10-те най-известни думи за 2012 година.

 

Сигурно си мислиш, че момичетата по-често си правят селфита, но истината е, че „съвети за мъжки селфи” е търсено в интернет много повече от тези за женско.

 

Статистика, направена от Samsung, показва, че от всички снимки, които хората правят, цели 30% са селфита.

 

През 2013 година думата „селфи” официално бе добавена в речника Oxford.

 

Повечето хора знаят думата „селфи” от няколко години, но фотографът Джим Кроуз твърди, че я е въвел още през 2005 година.

 

Този тип снимки стана толкова популярен, че хората започнаха да си правят селфита дори с животните.

 

 

Смартфонът iPhone 4 допринесе значително за популяризирането на селфитата през 2011 година, като пусна на пазара телефон с предна камера.

 

Преди няколко месеца най-големите музикални фестивали в Австралия Lollapalooza и Coachella забраниха селфи стиковете.

 

Тази снимка от Оскарите е най-търсенето селфи на знаменитост.

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...