.

Тайните въпроси не пазят добре e-mail-ите

Тайните въпроси не пазят добре e-mail-ите
Снимка: iStock

Ако някога сте смятали, че въпросът „Какво е името на първия ви домашен любимец?“ е ужасен начин да се преборите с опитващите се да откраднат личните ви данни от онлайн акаунтите ви, вече има доказателство, че може би наистина сте имали право.

 

Google публикува проучване, което показва, че „тайните въпроси“ не са толкова сигурни, пише Engadget.

 

 

В много случаи отговорите са достатъчно лесни за разгадаване, че хакерите да успеят да ги познаят в рамките на 10 или по-малко предположения. Освен това повечето потребители вероятно не искат да използват специални въпроси, за да държат недоброжелателите на разстояние от своите данни.

 

Каква е алтернативата тогава? Google не смята, че множеството тайни въпроси биха помогнали наистина, тъй като се увеличават шансовете да забравите поне един отговор и сами да не успеете да влезете в пощата си.

 

Вместо това е по-добре сайтовете да използват SMS услуга за смяна на паролата, алтернативни имейли и други методи, така че профилите да не могат да бъдат хаквани толкова лесно. Големите сайтове като Google вече правят това, но най-голямото им предизвикателство е да накарат любимите магазини на потребителите, както и социалните мрежи, да последват техния пример.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...