.

Messenger достъпен и с телефонен номер

Messenger достъпен и с телефонен номер
Снимка: freedigitalphotos.net

Facebook ъпдейтва своето приложение Messenger. Съвсем скоро Messenger удари първия си милиард потребители в световен мащаб. Очаква се все повече хора да се възползват от приложението, защото то вече ще е достъпно и за хората, които нямат регистрация във Facebook.

 

Всеки желаещ да ползва Messenger, може да го направи, като получи достъп чрез регистрация на телефонния си номер. Потребителите ще виждат опцията „Нямаш профил във Facebook“ и чрез нея те ще могат да се регистрират. Ще са нужни потребителско име, телефонен номер и снимка.

 

 

От Facebook коментират, че искат приложението да се обособи като собствена платформа. Факт е, че много потребители, които нямат профил в социалната мрежа, използват конкурентни чат платформи.

 

В последните няколко месеца в приложението Messenger, бяха добавени игри, видео разговор с високо качество. Потребителите могат да променят списъка с хората, които са блокирали, но ще бъдат пренасочвани към страницата на Facebook.

 

Facebook вече пусна и версия за компютър. Тя е достъпна на messenger.com, а услугата позволява и телефонни и видео обаждания. Ще има и Business опция, която ще улеснява комуникацията, свързана с въпросите към компаниите, проследяването на доставките и продуктите.

 

Напомняме, че приложението надмина един милиард изтегляния за смартфони и таблети, работещи с Android. Facebook притежава и друго мобилно приложени – WhatsApp, купено през миналата година за 22 млрд. щатски долара. Facebook отчита над 600 милиона активни потребители на Messenger.

 

Друга функция, която наскоро беше добавена в приложението, е разплащане. Те ще могат да се извършват с операционните системи iOS и Android, от телефони, таблети и други устройства, разполагащи с тези системи. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...