.

Започна производството на iPhone с Force Touch

Започна производството на iPhone с Force Touch
Снимка: Reuters

Доставчиците на Apple започнаха производството на нови модели iPhone, които включват функция, наречена Force Touch. Тя усеща колко силно потребителят натиска екрана, разкриват запознати източници, цитирани от Bloomberg.

 

Новите телефони са с размер 4,7 инча и 5,4 инча, като сегашните iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Освен това те ще имат подобен външен дизайн, допълват източниците на информационната агенция.

 

 

Force Touch беше представена като част от Apple Watch и от най-новия модел MacBook. Сега Apple включва функцията в iPhone, почти две години след като започна работа с доставчиците по усъвършенстване на дисплеите, чувствителни на натиск.

 

Force Touch, която позволява на потребителите да настройват устройството да реагира на определен натиск, за да активират различни функции, е последният ход на Apple в битката с конкуренти като Samsung Electronics, която миналата година пусна новия си смартфон от серията Galaxy, който е с извит екран.

 

Доставчици като Foxconn Technology Group също разчитат на iPhone, за да генерират растеж след забавянето на продажбите на персонални компютри. Миналата година Apple допринесе за 50,3% от продажбите на Hon Hai Precision Industry, най-големият представител на групата Foxconn.

 

Тери Гоу, председател и основател на Foxconn, миналата седмица обяви, че през тази година компанията ще има поне 10% ръст на приходите, въпреки че миналата година не успя да изпълни тази цел.

 

Пускането на iPhone с по-голям екран беше в отговор на подобните предложения на Samsung и HTC, които имат за цел да задоволят нарастващото търсене на телефони с големи екрани в Китай и други азиатски страни.

 

Продажбите на подразделението за iPhone нараснаха с 40% през тримесечието, което приключи през март, достигайки 61,2 млн. Те надхвърлиха очакванията за 58,1 млн.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...