.

Как Facebook може да доведе крадци у дома ти

Как Facebook може да доведе крадци у дома ти
Снимка: iStock

Социалната мрежа Facebook може да е приятно за убиване на свободното време местенце, но с нея трябва да се внимава. Снимките от морета, планини и екскурзии улесняват крадците, които също използват Facebook, Instragram, Twitter и други. И докато социалната мрежа, дело на Марк Зукърбърг, дава възможност потребителите да решават кой може да вижда публикуваните от тях снимки, Twitter и Instagram нямат подобна опция.

 

 

Преди да си качиш снимки от морето, на което си, хубаво си помисли кой може да я види. Възможно е по някакъв начин фотосите да достигнат до някои крадци, които си търсят подходящ за обиране дом. За това е препоръчително, когато си някъде на почивка, да разкриваш възможно най-малко подробности около себе си.

 

Нормално е крадците да си помислят, че домът ти е празен, след като видят на някоя снимка теб и твоите семейство.

 

За да не си създадеш излишни проблеми и да преживееш стрес от ограбване, хубаво е да качиш снимките от почивката си, когато се прибереш у дома. В противен случай казваш индиректно на хората, че не си си вкъщи и по този начин ставаш лесна мишена на крадците.

 

Специалистите препоръчват хората да не съсредоточават цялото си внимание върху социалните медии. Те трябва да се погрижат и за домовете си и да ги направят да изглеждат обитаеми, дори когато са на почивка. Хубаво е и съседите да бъдат помолени да хвърлят по един поглед за всеки случай.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...