.

Стана ясно кога ще излезе на пазара новия iPhone

Стана ясно кога ще излезе на пазара новия iPhone
Снимка: www.apple.com

Apple насрочи за 9 септември дебюта на новия iPhone – точно година след като през 2014 г. пусна на пазара iPhone 6, разплащателната услуга Apple Pay и часовникът Apple Watch, пише Financial Times.

 

Поканите вече получиха представители на медиите и анализатори. Подхранвайки вълнението, което неизбежно придружава всяко подобно събитие, фенове на Apple бързо публикуваха в социалните медии странните отговори на виртуалния помощник на iPhone – Siri, след публикацията на официалния сайт на технологичния гигант.

 

 

Залозите за новото устройство са високи, като е много вероятно то да залее пазара през последната седмица на септември, тъй като Apple се стреми да не се поддава на забавящия се растеж на световния пазар на смартфони и икономическата несигурност в Китай – най-големият и важен източник за нови клиенти.

 

Анализаторите на Morgan Stanley прогнозират, че продажбите на iPhone ще нараснат само с 3% през 2016 г. спрямо ръста от 35% през последното тримесечие.

 

За разлика от миналата година, когато представянето на iPhone 6 се проведе в Силициевата долина, тази година събитието ще бъде Bill Graham Civic Auditorium в Сан Франциско. Мястото е с капацитет 7 хил. души и е известно с домакинството си на концерти.

 

Именно там iPhone 6S ще види бял свят. Очаква се моделът да претърпи промени във вътрешната технология, също както предходните модели “S”, като може би ще има по-бърз процесор. Моделът и дизайнът обаче ще останат без промяна.

 

iPhone-ът ще работи с операционна система iOS 9, която Apple представи през юни, включително новият “Proactive” личен асистент, който да обогати способностите на Siri, по-богати карти и ново новинарско приложение.

 

Според последните слухове новото устройство ще включва промени в модула “Force Touch”, като при по-силно натискане на екрана на iPhone ще има възможност за нов тип интерактивност – концепция, която първо бе въведена в Apple Watch.

 

Сайтът 9to5Mac предполага, че камерата на iPhone 6S ще претърпи промяна – увеличаване на резолюцията от 8 на 12 мегапиксела.

 

Успоредно с нов модел на iPhone, се очаква базираната в Калифорния технологична компания да разкрие дългоочакваната промяна в Apple TV и ново дистанционно.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...