.

Младеж от Канада показа как е пораснал чрез 3 000 selfie-та [+ видео]

Младеж от Канада показа как е пораснал чрез 3 000 selfie-та [+ видео]
Снимка: YouTube

Докато някои хора си правят selfie-та просто за разнообразие или за да се покажат на приятелите си във Facebook, други го правят с по-интересни цели. Един от тях е Хюго Корнейер – 20-годишен жител на Монреал, Канада. Той се е снимал от 12-годишна възраст, за да запечата процеса на порастване. Когато навършил 20 години, младежът монтирал кадрите в хронологичен ред и качил видеото в интернет.

 

 

Записът е с продължителност две минути и е гледан от над 600 000 души в рамките на четири дни. За да бъде експериментът му максимално добър, младежът си правил selfie-та с еднакво неутрално изражение на лицето. Хюго споделя, че проектът му не е завършен. Той има намерение да си прави снимки и в бъдеще.

 

Канадецът не е първият любител на selfie-та, показващи как човек се променя с течение на времето. Американският художник Джей Кей Келър си прави подобни снимки вече 16 години и продължава с тях и сега. Всичките те са направени на клип, който е с продължителност три минути и половина.

 

Келър споделя, че е започнал да си прави selfie-та в края на 1998 година напук на гаджето си, което му се скарало, че си е купил скъпа дигитална камера. Келър продължил да се снима и след като двамата се разделили. И той на всяка снимка е с невъзмутима физиономия, защото смята, че по този начин снимките са по-обективни. Американецът има намерение докато е жив да си прави selfie-та, които ще качва като видео в интернет на всеки 8 години.

 



Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...