.

Microsoft представи първия лаптоп в своята история

Microsoft представи първия лаптоп в своята история
Снимка: Microsoft

Софтуерният гигант Microsoft пусна първия лаптоп в своята история - The Microsoft Surface Book, който е с 13-инчов тъчскрийн и може да се разделя, превръщайки се в таблет, пише The BusinessInsider.

 

Устройството има два процесора и специална графична картова система. Според Microsoft лаптопът е два пъти по-бърз от Macbook Pro.

 

Цената започва от 1 499 долара, а компютърът ще бъде достъпен от 26 октомври.

 

 

Като голяма част от продуктите от линията Surface Surface Book може да се отделя от клавиатурата, превръщайки се в таблет. След това клавиатурата може да се прикачи на гърба на таблета, като едно цяло. Освен това лаптопът използва стилуса Surface Pen, който върви с таблетите Surface. 

 

Проектиран е с повече мощност в сравнение със Surface Pro 4, който също бе представен днес. Той е за геймъри и всеки фирмен служител, който се нуждае от повече мощност. Всъщност, екипът на Xbox е допринесъл със своята графична експертиза, коментира Панос Панай.

 

Той дори показа колко гладко вървят игри като "Gears of War" и "Gigantic" на Surace Book дори и при използването на софтуер за видео редакция за запис на игрите.

 

Интересното е, че графичната карта е монтирана в клавиатурата, което означава, че може да се изгуби известна мощност, въпреки че е изключена, което най-вероятно ще съхрани живота на батерията.

 

Устройството притежава супер тиха светеща клавиатура, за която от Microsoft обещават, че придава невероятно преживяване по време на писане. Налице са и обещания за 12-часов живот на батерията.

 

Идеята за лаптоп, който е и таблет, всъщност не е нова. Производителите на компютри от ранга на Lenovo правят подобни „конвертируеми“ устройства.

 

Снимки на Surface Book може да видите тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...