.

Google, Amazon и Microsoft засилват конкуренцията в облачните услуги

Google, Amazon и Microsoft засилват конкуренцията в облачните услуги
Снимка: Reuters

Amazon, Google и Microsoft ще засилят конкуренцията на пазара на облачни услуги през следващата година, като намалят цените. Те ще накарат компании като International Business Machines (IBM) и VMware да търсят нови източници на приходи, сочи новата прогноза за 2016 г. на Bloomberg Intelligence.

 

След като тези технологични компании започнат все по-трудно да се конкурират с доминиращите играчи, предлагащи услуги за съхранение на данни, може да станем свидетели на повече придобивания на фирми, занимаващи се със сигурност и анализ на данни, твърди Анураг Рана, анализатор софтуер и IT услуги в Bloomberg Intelligence.

 

 

Темпът на растеж на големите хакерски атаки се увеличи, ето защо доставчиците на софтуер, фокусиран върху сигурността, като Palo Alto Networks, се представят все по-добре, тъй като компаниите се опитват да се защитят, твърди Рана. Софтуерът за анализ на данни, който помага на фирмите да се справят с големите обеми от информация, също ще се превърне в едно от средствата, които ще помогнат за отличаването на доставчиците на софтуер, посочва той.

 

Amazon, Google и Microsoft, които изградиха собствени центрове за данни, намалят цените си по няколко пъти годишно, което увеличава конкуренцията на IBM И VMware.

 

Множество компании се насочват към публичните облаци на Amazon и Google, което повдига въпроса каква стойност се генерира от частните центрове за данни и персонализираните услуги, предлагани от по-старите компании, твърди Ананд Сринавасан, анализатор на Bloomberg Technologies. Според него много компании от списъка Fortune 500 се насочват към публичния облак, в който ползват част от своите нови приложения.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...