.

Какви са скритите послания във Facebook статусите на хората

Какви са скритите послания във Facebook статусите на хората
Снимка: iStock

В днешно време хората използват социалната мрежа Facebook за какво ли не. Но дори и онлайн думите са носители на скрит смисъл, затова не бива да ги подценяваме.

 

Във Facebook, където всички потребители се изразяват в писмена форма, спокойно може да се направи подробен анализ на статусите и да се установи какво всъщност е искал да каже авторът.

 

Виж различните статуси и публикации и какво искат да кажат с тях хората:

 

Публикация – секси снимка

Често секси фотосите не са просто секси фотоси. Интересно е защо понякога те се появяват на стената на човек, който до този момент никога не е публикувал свои секси снимки. Според специалистите причината за тази промяна е, че въпросният потребител има за цел да привлече вниманието на конкретен човек. Най-често става въпрос за две възможности – бившето гадже или потенциално такова. Ако снимката е насочена към бившето, тя има послание от рода на: „Аз съм изключително секси и ти загуби много, когато се разделихме“. Ако фотосът е насочен към новия обект на чувства, тя има за цел да каже: „Хей, виж ме! Аз съм наистина готино и секси парче!“.

 

Публикация – споделяне на случка от деня

Ако се случва от време на време, то това е нещо напълно нормално. Ако обаче се превърне в ежедневен навик, най-вероятно се чудиш дали авторът на статусите има с кого да си споделя преживяното или има нужда от аудитория във Facebook. Напълно възможно е да му е самотно и да няма на кого да разкаже за нещата, които му се случват.

 

 

Публикация – афоризъм, цитат, мъдри мисли

Няма човек, който да публикува разни дълбокомислени цитати просто ей така. Те винаги носят послание и са насочени към някого. Лесно ще разбереш, че един човек страда от любов, когато посетиш профила му и видиш най-различни афоризми на тема „любов“.

 

Публикация – песен

Обикновено споделената песен е отражение на настроението и чувствата, които човек изпитва в този момент. С лекота може да се установи един Facebook потребител дали е влюбен, зарязан, щастлив, нещастен и т.н., ако се проследят песните, които си публикува на стената. Почти винаги тези песни са насочени към някого и носят послание за него.

 

Публикация – чувствам се невероятно/обичана/развълнувана/богословена и т.н.

Обикновено, когато човек изпитва много силни положителни емоции с някого или някъде, той не бърза да ги споделя във Facebook и те остават между него и човекът, който ги е предизвикал. Иначе такива публикации се появяват, когато човек се очаква да изпитва тези чувства, но всъщност не ги. Например, заедно си с гаджето на романтична вечеря, хапвате вкусна храна и пиете вино. И ти си мислиш как в този момент трябва да си на върха на щастието, но усещаш, че това не е така. И за да успееш да се убедиш, че е така, си постваш някакъв силно емоционален статус във Facebook.

 

Публикация – препоръка на филм, песен, книга и т.н.

Хубаво е хората да си препоръчват стойностни нещата, защото както знаем няма нищо по-хубаво от рекламата, предавана от уста на уста. Но е факт, че повечето хора публикуват такива статуси с цел да покажат на другите, че се интересуват от култура, че не са никак глупави и знаят какво да четат/гледат.

 

Публикация – извинение/обяснение/оплакване/самокритикуване

Различните драматични изблици с елемент на оплакване и съжаление се правят с цел търсене вниманието на околните и с надежда някой да каже: „Стига глупости! Много добре знаеш, че това не е вярно! Ти си страхотен човек!“.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...