.

Snapchat ще излъчва специално изготвени кратки кадри от Олимпиадата

Snapchat ще излъчва специално изготвени кратки кадри от Олимпиадата
Снимкa: Reuters

Мобилното приложение Snapchat си осигури правата да излъчва най-любопитните моменти от Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро. Сделката е станала възможна след споразумение между Snapchat и NBC, която е собственост на медийния концерн Comcast Corp., предава Bloomberg.

 

Това е първи случай, в който NBC ще позволи на платформа, която не притежава, да излъчва кадри от Олимпийските игри.

 

 

Сделката важи само за територията на САЩ, където Comcast плати около 1,23 млрд. долара за правата за излъчване. От своя страна Snapchat няма да плати за достъпа, а двете компании ще си поделят приходите от рекламите, платени за съдържанието, като NBC ще има лидерска роля в продажбите.

 

Най-интересните моменти от надпреварата ще бъдат излъчвани за потребителите на Snapchat в раздела Live Stories на мобилното приложение. Там ще има кадри от състезания, новини, церемонии, празненства и др., които ще бъдат оформяни в джобен формат. Изготвяните кадри обаче няма да са ексклузивни за Snapchat.

 

NBC се надява, че по този начин ще привлече интереса на по-младите потребители, които са огромната част от аудиторията на Snapchat. След като веднъж се запалят по състезанията, те ще могат да продължат да ги гледат по NBC или през сайта на ТВ гиганта.

 

Според Blooomberg NBC подготвя подобни сделки и с Facebook Inc. и Twitter Inc. В случая обаче не става дума за излъчване на живо на кадри от игрите.

 

Snapchat, която бе оценена при последното набиране на капитал на около 16 млрд. долара, е все по-бързо растящ играч в медийната дистрибуция. Компанията излъчва 20 канала чрез приложението си, предоставени от партньори като National Geographic, BuzzFeed и ESPN.

 

Snapchat не разкрива данни за приходите си, но според анализатора Робърт Пек от SunTrust Robinson Humphrey те могат да достигнат сумата от 350 млн. долара за 2016 г.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...