.

Apple иска да създаде видео социална мрежа?

Apple иска да създаде видео социална мрежа?
Снимка: iStock

Американската технологична компания Apple се опитва да започне да печели от популярността на социалните мрежи и в тази връзка разработва приложение за споделяне и редактиране на видео. Същевременно тества нови функции за операционните системи за iPhone и iPad, пише Bloomberg.

 

Ранните планове са част от новия фокус в интегрирането на приложения за социални мрежи в рамките на мобилните продукти на Apple и са отговор на успеха на компании като Facebook и Snapchat, твърдят източници, запознати със стратегията на Apple. Говорителят на технологичния гигант е отказал да коментира въпроса.

 

 

Растежът на бизнеса на Apple с хардуер се забавя, а главният изпълнителен директор Тим Кук отправя поглед към бизнеса с услуги на компанията, като App Store и iCloud, тъй като вижда в тях възможност за увеличаване на приходите.

 

Apple не успя да пусне успешна социална мрежа в миналото, в това число и фокусираната около iTunes мрежа Ping, която се появи през 2010 г.

 

Сега, когато популярността на Snapchat, Instagram и Messenger на Facebook нараства, Apple търси начин да създаде собствени предложения, които да се харесат най-вече на по-младите потребители.

 

Значението на социалните мрежи личи от времето, което хората прекарват в тях. Така например мобилните потребители на Facebook прекарват в разглеждане на списъка с новини, Instagram и Messenger средно по 50 минути на ден, докато 150-те млн. активни потребители на Snapchat дневно прекарват по около 30 минути на ден в приложението за споделяне на снимки и видео.

 

От 10-те топ безплатни приложения за iPhone в App Store, създадени от други компании, Facebook притежава три, а Snapchat – две.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...