.

Няколко доказателства, че смартфонът ти е като гадже

Няколко доказателства, че смартфонът ти е като гадже
Снимка: iStock

В днешно време почти няма човек на Земята, който да няма мобилен телефон. А младежите прекарват голяма част със своите смартфони и се побъркват, когато не могат да ги открият или батерията им падне бързо. Може да се каже, че днешните тийнейджъри и млади хора имат най-стабилна връзка с телефона си.

 

Разбери колко си привързан към смартфона си и дали той често не играе ролята на гадже:

 

Забавлява те постоянно – когато ползваш смартфона си, ти се забавляваш по най-различни начини – играеш готина игра, чатиш си с приятели, използваш яка апликация, правиш си забавни колажи с любимите снимки и т.н. Може да се каже, че телефонът ти те забавлява толкова добре, колкото би го направил и един мъж с чувство за хумор.

 

Той е страшно горещ – горещ мъж е нещо страхотно, но горещ смартфон – не, защото това означава, че батерията му е прегряла от прекомерно ползване. Дай му глътка въздух, нищо, че е джаджа.

 

 

Гушкаш смартфона си по време на сън – харесва ти да спиш в едно легло със смартфона си повече, отколкото с гаджето, защото джаджата никога не ти дърпа одеалото, докато спиш и не хърка.

 

Искаш винаги да знаеш какво се случва с него – често използваш смартфона си, за да провериш своя e-mail или дали някой не ти е писал във Facebook, Twitter, viber и т.н.

 

Чудиш се дали не е време да го замениш с нов – както понякога се чудиш дали си достатъчно щастлива с гаджето си и дали няма да ти е по-добре, ако си хванеш ново, така и си мислиш същите неща за своя смартфон и често се заглеждаш по новите модели.

 

Понякога ти се иска да не сте в една стая – факт е, че не може да си представиш деня без смартфона, но това не означава, че от време на време не искаш да бъде далеч от теб. Както понякога не искаш да виждаш гаджето си няколко дни, за да си починеш, въпреки че го обичаш и не искаш да се разделяте.

 

Качеството на връзката невинаги е добро – понякога си на място, където обхватът не е особено добър, но ако застанеш под определен ъгъл или спреш да ходиш напред.назад, връзката се подобрява и телефонът работи страхотно.

 

Губи енергия, когато не се захранва – както трябва да даваш от себе си, за да захранваш връзката си с гаджето, така трябва и да зареждаш смартфона си през няколко часа/дни.

 

Понякога пренебрегваш приятелите си заради него – наясно си, че не е хубаво да живееш във виртуалното пространство, но просто си пристрастена към смартфона си.

 

Обичаш да се взираш в него – може да гледаш смартфона си часове наред, така както обичаш да наблюдаваш гаджето си рано сутрин.

 

Разсейваш се, докато гледаш интересен филм – телефонът ти постоянно вибрира или звъни, и това ти пречи да се насладиш на готин филм или на любимия си сериал.

 

Телефонът ти е първото нещо, което виждаш като се събудиш и последното, преди да заспиш – казваш „лека нощ” на гаджето си и продължаваш да използваш смартфона си, а сутрин, като се събудиш, вземаш телефона си в ръка, преди половинката ти да се е събудила.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...