.

Има ли проблем и с батериите на iPhone 6?

Има ли проблем и с батериите на iPhone 6?
Снимка: Reuters

Apple обяви, че външни фактори най-вероятно са причината за запалването на батерията на iPhone 6, описано в китайски доклад за защита на потребителите, който беше широко отразен в местните медии тази седмица и създаде вълнения в социалните мрежи, предава Reuters.

 

Съветът на потребителите в Шанхай представи доклада в петък. В него се разкрива как батериите на осем телефона iPhone 6 са се запалили и се посочва, че телефоните са се изключвали преди енергията в батерията да бъде напълно изчерпана.

 

 

"Устройствата, които разгледахме до момента, ясно показват, че те имат външна физическа повреда, която е довела до случаите“, коментира говорител на Apple. Компанията ще направи и по-голямо разследване по въпроса.

 

Американската технологична компания се сблъсква със спад на продажбите в Китай през последните три тримесечия, докато местни производители на смартфони предлагат устройства с конкурентни параметри на по-ниска цена. Технологичният гигант се надява да се върне към по-добрите продажби през първото тримесечие на следващата година със своя iPhone 7.

 

Китайските производители обаче също се радват на тласък, след като южнокорейската компания Samsung Electronics изтегли от пазара 2,5 млн. бройки Galaxy Note 7 и спря производството му след редица случаи на самозапалващи се батерии. Всичко това доведе до повишаване на недоверието към чуждестранните марки смартфони, твърдят потребители и анализатори.

 

Съветът на потребителите в Шанхай посочва в доклада си, че по време на изтеглянето на устройствата на Samsung през октомври-ноември са се появили и повече оплаквания за продуктите на Apple. Броят им е скочил почти двойно спрямо 2015 г. до 2 763.

 

"Случаят със Samsung накара китайските потребители на смартфони да започнат да смятат, че не е задължително чуждестранните марки са напълно безопасни“, коментира Никол Пен, директор проучвания на Canalys за Азиатско-тихоокеанския регион.

 

Написаното в месните медии предизвика десетки хиляди коментари в социалните мрежи. Въпреки че мнозина се усъмниха, че iPhone 6 може да има подобен дефект, най-популярните коментари се оказаха тези, които изразяват недоволство от чуждестранните брандове със скъпи продукти, за които безопасността на потребителите не е гарантирана.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...