регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Apple може да представи три нови модела iPhone през 2017

Apple може да представи три нови модела iPhone през 2017
Снимка: iStock

Американският технологичен концерн Apple работи върху три нови iPhone модела за 2017 г., показват снимки, изтекли в медиите. Наборът от нови изображения на вътрешни компоненти изтече през тази седмица в Китай. Източникът на информацията идва от веригата за доставки на компоненти в източна Азия, твърди AppleInsider.

 

В случая има кадри, които показват, че Apple работи върху три iPhone модела - вероятно един iPhone 7S, един iPhone 7s Plus и трети неизвестен модел (може би iPhone 8), който се очаква да бъде флагманът на компанията от Купертино.

 

 

Моделът iPhone 7s ще е подобен на съществуващите от серията iPhone 7 – със съвсем леки подобрения, докато за iPhone 8 се очаква да е с нов дизайн, нови възможности и иновации.

 

По-ранни слухове за iPhone 8 гласяха, че с него концернът ще се завърне към стъкления дизайн на корпуса, подобно на този при iPhone 4, ще има голям OLED дисплей, дори по-голям от този на iPhone 7 Plus, няма да има т. нар. home бутон и може да разполага с безжично зареждане. Според AppleInsider новият модел се нарича от инженерите в компанията с кодовото име Ferrari.

 

Следващата година ще бъде 10-ата годишнина от представянето на iPhone и се предполага, че Apple планира да осъществи основна актуализация на своя флагман, за да запази огромния марж на печалбата. iPhone все още генерира по-голямата част от приходите на Apple през всяко едно тримесечие, но през 2016 г. компанията за първи път от 15 години отчете първия си годишен спад на приходите и печалбата отчасти поради слабост в продажбите именно на смартфоните.

 

Компанията не е представяла драстична актуализация на дизайна от три години, така че е напълно възможно един чисто нов iPhone да успее да привлече обратно клиентите, които може да обмислят да преминат от Apple към смартфони с Android.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...