регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Функцията на социалната мрежа Facebook за безопасност ще се ползва все по-често

Функцията на социалната мрежа Facebook за безопасност ще се ползва все по-често
Снимка: iStock

Най-голямата в света социална мрежа Facebook Inc. заяви, че не е било грешка да призове потребителите в Банкок да се отбележат, че са в безопасност чрез своята услуга за безопасност Safety Check, след като се появи слух за експлозия на малка бомба, предава Bloomberg. С помощта на функцията потребителите в даден район могат да маркират в профилите си, че са добре. Скучаят в Банкок обаче е пример за това колко чести ще станат предупрежденията за отбелязване на безопасност на Facebook.

 

Въпросните предупреждения в Банкок предизвикаха паника, тъй като хората се притесняваха за близките си. Оказа се, че протестиращ е хвърлил малки бомбички в сградата на правителството и никой не е бил ранен.

 

Facebook вземаше до скоро вътрешнофирмени решения за това кога трябва да активира тази функция, която изисква потребителите в определен район да се маркират в безопасност - след катастрофи, като земетресението в Непал и терористичните атаки в Париж. Инцидентите, които привлякоха вниманието на компанията, се оказаха наистина големи световни кризи. През ноември социалната мрежа повери силата на функцията на своите 1,8 млрд. потребители, които сега могат да решават кои бедствия да влизат в нея.

 

„Това позволява отбелязването да се използва от повече хора по-често, независимо колко малка или голяма е кризата”, коментира Facebook.

 

Услугата е ползвана повече от 300 пъти от юни насам, когато компанията започна тестовете, отваряйки я за потребителите, в сравнение с 39 пъти, когато Facebook самостоятелно активира функцията през предходните 2 години, твърди социалната мрежа.

 

Проблемът - като възлага отговорността на своите потребители, Facebook вероятно ще започне да изпраща повече заявки за потвърждение на статуса на хората при инциденти, които не са толкова опасни, като например това, което се случи в Банкок. Компанията заяви, че докато хората използват повече отбелязвания, ще е по-малко вероятно да го ползват при големи опасности. Услугата беше пусната за първи път при земетресението в Непал през 2015 г., което уби близо 9000 души.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...