.

Новата конзола Switch на Nintendo излиза на пазара на 3 март

Новата конзола Switch на Nintendo излиза на пазара на 3 март
Снимка: Reuters

Nintendo ще пусне на пазара първата си конзола от години, като вече е ясна и датата, на която това ще се случи - 3 март.

 

Устройството, наречено Switch, ще се продава за 299,99 долара в САЩ и за 29 980 йени в Япония, обяви производителят, цитиран от Ройтерс.

 

 

Цената на конзолата, която представлява хибрид от голяма козола и устройство, удобно за носене в джоба, е близка до сумата, искана за конзолата Wii U. Последната се продава в САЩ също за 299,99 долара, а в Япония - за 25 хил. йени.

 

Акциите на Nintendo понижиха стойността си с близо 3 на сто след обявяването на новината. От своя страна бенчмаркът Nikkei 225 отбеляза ръст с 0,8%.

 

Nintendo залага, че Switch може да даде тласък на нейните финансови резултати, тъй като компанията до голяма степен разчита на продажбите на конзоли.

 

Нейното устройство Wii, което дебютира на пазара през 2006 г., включваше игри, изискващи различни физически активности. Съчетанието на забавления и спорт в едно в крайна сметка се отрази добре на Nintendo и печалбата ѝ достигна рекордни върхове.

 

Но наследникът на конзолата - Wii U, така и не успя да пожъне успех заради факта, че компанията не изкара голяма игра, а потребителите започнаха да се насочват все повече към игрите за смартфони. Това стана причина компанията да отчете загуба в продължение на три поредни години до март 2014 г.

 

Анализаторите твърдят, че Switch вероятно ще предложи по-голяма линия от игри от своите предшественици.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...