.

Samsung потвърди: Батериите са били проблемът на Galaxy Note 7

Samsung потвърди: Батериите са били проблемът на Galaxy Note 7
Снимка: Reuters

В крайна сметка се оказа батерията.

 

По време на пресконференция, дадена днес и продължила над два часа, южнокорейската технологична компания Samsung Electronics разкри какви са резултатите от разследването ѝ за причината за запалването на смартфоните Galaxy Note 7. Изненади нямаше.

 

 

Фирмата заяви, че е имало пропуски в производството на батериите и дизайна им, като пое напълно вината за случилото се и обеща да не позволява този случай да се повтори, пише Bloomberg.

 

Кризата получи силен обществен отзвук и се оказа удар по репутацията на най-голямата южнокорейска компания. Статиите за хора, ранени от запалването на Note 7, се появиха навсякъде, а притеснените авиокомпании забраниха тези телефони на борда на самолетите си. Част от тях забраниха и всички устройства на Samsung. Общата стойност на изтеглянето на Note 7 от пазара беше оценена на над 6 млрд. долара.

 

Повечето потребители оставиха темата в миналото, а Samsung в момента е погълната от нова криза. Тя е обвинена за даването на подкупи на влиятелни представители на властта и търговия с влияние, като част от атаките са насочени към лидера на конгломерата. Днешната пресконференция е най-новият опит на Samsung да увери обществеността и инвеститорите, че действа отговорно и е готова да приключи случая.

 

"Била е батерията, а не самото устройство, дизайнът на телефона или софтуерът“, коментира Грег Роу, анализатор на HMC Investment Securities.

 

Батерията в първоначално появилите се на пазара телефони Note 7 беше произведена от Samsung SDI. След първоначалното изтегляне новите батерии бяха дело на Amperex Technology – подразделение на TDK, като те също се оказаха дефектни. В крайна сметка, след като за втори път се сблъска с проблема, Samsung реши да спре производството на Note 7.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...