.

FindyPet - устройството, с което няма да има загубени домашни любимци

FindyPet - устройството, с което няма да има загубени домашни любимци
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българска компания Findy е създала устройство, наречено FindyPet, което помага на собствениците на домашни любимци да ги откриват по-лесно в случай на загубване.

 

„Идеята ни е да намерим и да покажем на потребителя къде се намира географски домашният му любимец сега“, коментира главният изпълнителен директор Димитър Босовски за предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

 

 

Това е възможно, благодарение на вградената в устройството система за позициониране, която изпраща на специално разработено мобилно приложение данни за това каква е локацията на животното, уточниха от компанията. Фирмата, създадена през 2015 г., разчита на институционални инвеститори.

 

„Компанията е част от Eleven, а във втория рунд на финансиране се присъедини и Innovation Cloud”, коментира Босовски.

 

От производителя посочват, че основната цел е да спестят време на потребителите, както и неприятните емоции от загубването на любим член на семейството. Ето защо потребителят само трябва да влезе в приложението и да натисне бутона „Намери“, след което му се показва точното местонахождение на любимеца.

 

Батерията на устройството издържа 20 дни, а самата му разработка е отнела една година, уточни Яна Вачкова, творчески мениджър в компанията.

 

Разработчикът всъщност предоставя цялата съвкупността от хардуер, софтуер, каналите за комуникация и поддръжката, уточни Босовски. Сред предимствата на FindyPet е, че устройството е водоустойчиво и прахоустойчиво, като разполага със специално силиконово калъфче, което го предпазва и от удари по време на игра.

 

Единственото изискване към потребителите е телефонът им да поддържа iOS 7 или Android 4.3 с Bluetooth 4.0.


Повече за FindyPet и новите продукти, които разработва компанията, можете да научите тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...