.

Еволюцията на iPhone от създаването му до сега

Какво се промени?

Еволюцията на iPhone от създаването му до сега
Снимка: imore

Първият iPhone

 

След месеци на слухове и спекулации, главният изпълнителен директор на Apple, Стив Джобс, представи първия iPhone на 9 януари, 2007 г. Устройството, което всъщност не влезе в продажба до юни, започна с $ 499 за модел 4GB, $ 599 за 8GB версия (с договор за две години). Той се предлага с 3,5-инча екран, 2-мегапикселова камера и спечели аплодисменти за най-нови мултитъч функции. Критиците обаче твърдят, че телефонът е твърде скъп.

 

 

 

iPhone 3G

 

На 9 юни 2008 г., една година след първоначалното влизане в продажба на първия iPhone, Apple пусна своя наследник, iPhone 3G. Новият модел може да се свърже с по-бързи 3G-базирани мрежи, включен е вграден GPS, предлага повече пространство и е по-евтин. Цени - $ 199 за 8GB модел, $ 299 за 16GB версия, iPhone 3G е пуснат в продажба от 11 юли, и предложи нещо, наречено услуги за местоположение. "Услуги за местоположение ще бъде една наистина голяма работа на iPhone", заяви главният изпълнителен директор Стив Джобс.

 

 

 

 

iPhone 4

 

Новият дизайн на iPhone 4 пристигна на 7 юни, 2010 г. в тандем с преименуваната операционна система IOS 4, и маркира пристигането на FaceTime видео чат. Цените остават непроменени: $ 199 за 16GB модел и $ 299 за 32GB. Той влезе в продажба на 24 юни и пoлучи първия екран с висока резолюция "Retina". "След като използвате Retina Display, няма да можете да погледнете назад", заяви Стив Джобс.

 

 

 

 

iPhone 4S

 

Apple представи iPhone 4S в края на октомври 4, 2011 г., няколко седмици след това Стив Джобс се отказа от поста си поради здравословни проблеми. Новият главен изпълнителен директор, Тим Кук, спомена за двуядрен процесорн в новия телефон (същият, използван в Ipad 2), и каза, че 4S ще влезе в продажба от 14 октомври. В допълнение към обичайните 16GB и 32GB модели, Apple също представи 64GB версия на смафртфона.

 

 

 

 

iPhone 5

 

iPhone 5, първият iPhone притежаващ 4-инчов екран, пристигна на 12 септември, 2012, като главният изпълнителен директор, Тим Кук, изтъкна детайлите - по-бърз, по-тънък ъпгрейд на iPhone 4S, по време на 90-минутна презентация в Сан Франциско. "Това е най-голямата стъпка за iPhone, след iPhone", каза той, имайки предвид първото поколение на смартфона създадено през 2007 г. iPhone 5 се появи на пазара на 21 септември; цените за моделите 16GB, 32GB и 64GB, остават непроменени.

 

 

 

 

 

iPhone 5S и 5C

 

На 10 септември, 2013 главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук представя не един, а два Iphone-а: луксозният iPhone 5S (сега в златисто, в допълнение към обичайния бял и черен цвят), и пъстрият, по-евтин iPhone 5C. В iPhone 5S има по-бърз, 64-битов A7 SoC (системен чип), Touch ID, и нов сензор за движение изтъквани като основа за нова вълна на здравето и приложения за фитнес. iPhone 5C започна от $ 99 за модел 16 GB; iPhone 5S започна от $ 199 за 16 GB. И двата смартфона влизат в продажба на 20 септември.

 

 

iPhone 6 и 6 Plus

 

За втора поредна година, Apple представи две Iphone-а: iPhone 6, който има 4.7-инча екран, и iPhone 6 Plus, с 5.5-инча екран. И двата Iphone-а използват нов A8 процесор, който е по-бърз и по-ефективн от миналогодишния модел. И двата модела разполагат с модернизирани камери и NFC- ready за достъп до новия Apple Pay, която се излиза през октомври. iPhone 6 е на същата цена като iPhone 5S, моделът Plus е $ 100 повече.

 

 

iPhone 6S и 6S Plus

 

Apple iPhone 6S и 6S Plus представлявт голямо подобрение на моделите iPhone 6 и 6 Plus. Нова е технологията за сила на допир 6S и 6S Plus получиха така наречения 3D Touch, както и подсилена 12-мегапикселова iSight камера, която може да записва 4K видео. (5-мегапикселовата FaceTime камера също е нова и е предназначена за заснемане на по-добри селфита). И двата телефона работят с по-бърз A9 чип и идват в нов цвят за 2015: розово злато.

iPhone 7 и 7 Plus IPhone

 

7 и 7 Plus, много приличат на моделите 6S и 6S Plus, с три големи изключения: Apple премахнаха стандартния аудио жак, home бутона също е променен като е базиран на вибрация и е добавена настройка за двойна камера в 7 Plus. Загубата на аудио жака е малко по-спорен ход и означава, че потребителите ще трябва да разчитат на Apple слушалки или да използват старите си слушалки с включен адаптер. И двата телефона работят с четири-ядрен A10 Fusion чип и се предлагат в два нови цвята: черен (матирано покритие, цвят на въглен) и супер лъскаво черен.

 

Автор на статията: Борис Радованов


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...