.

Копира ли Skype от Snapchat?

Дублиране на функции

Копира ли Skype от Snapchat?
Снимка: Reuters

Можете да добавите Skype към нарастващия списък с услуги, които копират функции от Snapchat, предава Ройтерс.

 

Комуникационната услуга на Microsoft обяви основна промяна на дизайна на своето мобилно приложение, включително добавянето на функцията „Highlights”, която позволява на потребителите да правят снимки и видеа, които са временно достъпни за останалите.

 

Функцията силно наподобява „Stories” на Snapchat. Този формат набира популярност в социалните мрежи и чат приложенията, а последно беше имплементиран в приложенията на Facebook.

 

Най-ясно това личи в Instagram. Skype не е имал толкова голям редизайн от пускането на видео обажданията през 2006 г. Също така това е най-скъпото обновяване, откакто Microsoft придоби Skype за 8,6 млрд. долара през 2011 г. Skype не разкрива точни данни за своя брой потребители, но има стотици милиони хора, които ползват услугата месечно.

 

50% от тях предпочитат мобилната версия. Надеждата е, че комбинацията от нови функции и по-голямата вече съществуваща база от потребители на Skype ще бъдат достатъчни да накарат хората да използват приложението всеки ден.

 

„Това, което различава едно приложение от друго, е мрежата, с която разполага“, коментира Амританш Рагав, корпоративен вицепрезидент на Skype. Отвъд “Highlights” новият Skype акцентира върху груповите съобщения. Потребителите могат да изпращат реакции чрез емотикони, могат да изпращат съобщения на фона на атрактивни и цветни прозорци, или да ползват съдържание от трети страни, като анимирани изображения от Giphy.

 

Източник: Investor.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...