регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Хакери изнудват за откраднатите епизоди на Игра на тронове

Кражба на важна и секретна информация

Хакери изнудват за откраднатите епизоди на Игра на тронове
Снимка: Facebook

Група хакери публикуваха в понеделник нова информация от откраднатите от HBO файлове и поискаха откуп от няколко милиона долара от мрежата, за да се предотврати излизането на цели серии и други чувствителни файлове, пише Bloomberg.

 

HBO, която призна кражбата на защитена информация, заяви, че продължава разследването и работи заедно с експерти от полицията и специалисти по киберсигурност.

 

В петминутно видео от „Mr. Smith”, изпратено до главния изпълнителен директор на HBO Ричард Плеплър, е включено специално послание. Хакерите са използвали бял текст, преминаващ на черен фон, за да поставят своя ултиматум. Накратко те искат да им се плати до три дни или групата, която е откраднала 1,5 терабайта предавания на HBO и конфиденциална корпоративна информация, ще качи цели серии и чувствителна защитена информация.

 

По-точно хакерите искат „нашата 6-месечна заплата в биткойни“ и твърдят, че печелят по 12 до 15 млн. долара годишно от атаки на фирми, чиито мрежи успяват да пробият. Те твърдят, че ще работят директно с „Ричард“ и са изпратили само едно „писмо“ с информация как да бъде платен откупът.

 

В пакета от данни, които хакерите са откраднали, се съдържат чернови на сценарии за пет епизода на „Игра на тронове“, включително един бъдещ епизод, както и имейл кореспонденцията за цял месец на вицепрезидента на HBO по филмовото програмиране Лесли Коен.

 

HBO коментира в понеделник, че не вярва, че имейл системата ѝ е била компрометирана.

 

Хакерите твърдят, че са им били нужни около 6 месеца, за да пробият мрежата на компанията. Най-голямата им заплаха е да публикуват бъдещите епизоди онлайн с логото „HBO Is Falling”.

 

Много голяма част от над 50-те вътрешни документа, които са откраднати, са били с надпис „конфиденциално“, включително електронна таблица с правни искове срещу мрежата, писма с предложения за работа към няколко топ директори, слайдове, свързани с обсъждането на бъдещите технологични планове и списък с 37 977 имейла, наречен „Листът с контакти на Ричард“.

 

Друг документ съдържа конфиденциален списък с актьори от „Игра на тронове“, включващ личните им телефонни номера и имейлите на актьори като Емилия Кларк и Питър Диклидж.

 

Още можете да прочетете в Investor.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...