.

Walt Disney остави Netflix в миналото

Смел подход от страна на компанията за развлечения

Walt Disney остави Netflix в миналото
Боб Айгър. Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Walt Disney Боб Айгър е готов за смели решения.

 

Най-голямата компания за развлечения в света разкри плановете си да продава част от новото си съдържание директно на онлайн потребителите, като ще започне от следващата година. Тя ще предлага спортни събития на живо и анимационни филми, включително „Играта на играчките 4“, оставяйки на заден план партньори като Netflix и доставчици на платена телевизия като Comcast и DirecTV, пише Bloomberg.

 

„Ако разгледате бизнеса на Disney, като се изключат тематичните паркове, почти всеки бизнес досег с потребителите се случва през трети страни“, обясни Айгър. „Това е възможност да стигнем директно до потребителите“.

 

Необходимостта от действия беше подчертана от финансовите резултати на Disney за фискалното трето тримесечие, които бяха обявени вчера. Приходите от продажби и печалбата са спаднали заради слабото звено за кабелна телевизия, особено ESPN, където абонатите и рекламните приходи са се стопили. И все пак решението на Айгър шокира инвеститорите и изпрати акциите на Disney и Netflix надолу по време на късната търговия.

 

Още по темата можете да прочетете в Investor.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...