.

Сменяш номера? Няма проблем за Viber

Съществен ъпдейт на приложението

Сменяш номера? Няма проблем за Viber
Снимка: Viber

Популярната платформа за разговори Viber представи съществен ъпдейт на приложението, който ще помогне на потребителите по света да съхранят данните си в него при смяна на мобилния номер – включително цялата чат история, свалените стикер пакети и своя Viber Out кредит. 

 

Viber вече идентифицира поставянето на нова SIM карта в устройството и изисква синхронизиране на контактите. Само в няколко бързи стъпки потребителят може да прехвърли всички данни към новия си номер.

 


При едновременна смяна на мобилния номер и на устройството с такова, което работи със същата операционна система, трябва първо всички контакти от старата карта и устройство да бъдат копирани в новото, а след това да се постави новата SIM и да се активира Viber.

 


„Смяната на мобилния номер е обичайна, дори честа практика в някои държави, а ние искаме да осигурим на потребителите си пълна защита на чат историята им и сваленото съдържание, когато решат да направят тази промяна“, споделя Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Rakuten Viber, цитиран в прессъобщение на компанията.

 


При смяна на номера Viber изпраща съобщения към всички контакти на потребителя, за да могат те да си запишат новия мобилен номер в списъка с контакти. 

 

Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...